«Ανάσα του διαβόλου»: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο παγωτό στον κόσμο - Υπογράφεις για να το φας (Βίντεο)

Η απαρχή του εντοπίζεται στην Ιταλία.

Δεν συμβαίνει συχνά παγωτατζίδικα να δίνουν θέματα για πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο.

Το έκανε, όμως, το παγωτατζίδικο «Aldwych Cafe and Ice Cream Parlor» στη Γλασκόβη της Σκωτίας, λίγο πριν από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος: το «Respiro del Diavolo» («Η ανάσα του διαβόλου») μπορεί να παραπλανά με το ροζ χρώμα της, αλλά όποιος νομίσει ότι θα φάει φράουλα ή κάτι παρόμοιο, «την πάτησε».

Βασικό συστατικό της συνταγής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι οι περίφημες πιπεριές California Reaper, από τις πιο καυτερές του κόσμου.

Για να συνεννοούμαστε, είναι 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο.

Όσοι αγαπούν το μεξικάνικο ή το Tex-Mex μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει 100 φορές πιο καυτερές από τις χαλαπένιο.

Γι' αυτόν τον λόγο, όταν η «Ανάσα» έκανε το ντεμπούτο της, οι πελάτες έπρεπε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν δοκιμάσουν (για ορισμένους, η εξαιρετικά καυτερή τροφή είναι ανυπόφορη ή και επιβλαβής).

Ο Λι Μπαντόνι, αδελφός του Μάρτιν που είναι ο ιδιοκτήτης του καφέ που σερβίρει το εν λόγω παγωτό, δήλωσε στη «New York Post»: «Άρχισε στην Ιταλία. Υπήρχε ένα μέρος που λεγόταν "Η γέφυρα του διαβόλου" κι οι ιταλικές οικογένειες που ασχολούνταν με το παγωτό, συνήθιζαν να βρίσκονται μια φορά τον χρόνο και να συζητούν πώς πήγε η χρονιά τους. Σε εκείνο το σημείο, αν υπήρχαν γενναίοι άνδρες, θα έτρωγαν αυτό το παγωτό. Γι' αυτό, λοιπόν, λόγω της "Γέφυρας του διαβόλου" ονομάστηκε "Ανάσα του διαβόλου"».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ