Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδικάστηκε η 24χρονη Σταρ Κένυα - Μαχαίρωσε 25 φορές τον φίλο της

Τι υποστήριξε στο δικαστήριο.

Η 24χρονη Ρουθ Καμάντε καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού επειδή, πριν από τρία χρόνια, σκότωσε τον σύντροφό της με 25 μαχαιριές.

Η ίδια υποστήριξε ότι εκείνος ήθελε να τη μολύνει με τον ιό του AIDS, αλλά το δικαστήριο του Ναϊρόμπι, τον περασμένο Μάιο, δεν αποδέχθηκε τον ισχυρισμό της.

Η δικαστής ανέφερε: «Μαχαίρωσε το θύμα 25 φορές και με επαναλαμβανόμενες γρήγορες κινήσεις. Μεσολάβησε κάποιος χρόνος μεταξύ των τραυμάτων που προκάλεσε, σαν να το απολάμβανε».

Κατηγόρησε, επίσης, την Καμάντε για «χειριστική συμπεριφορά» και τόνισε πως τα τραύματα δεν συνάδουν με τους ισχυρισμούς της, ότι δηλαδή ενήργησε σε αυτοάμυνα.

Η 24χρονη, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής της, στέφθηκε «βασίλισσα» της ομορφιάς αφού, τον περασμένο Αύγουστο, νίκησε σε διαγωνισμό των φυλακών Λανγκάτα.

Ο δικηγόρος της γυναίκας θα ασκήσει έφεση κι αν η απόφαση παραμείνει, τότε θα είναι ο πρώτος απαγχονισμός που θα γίνει στην Κένυα από το 1987.

Η Διεθνής Αμνηστία παρενέβη και, σύμφωνα με την «Daily Mail», χαρακτήρισε την απόφαση του κενυατικού δικαστηρίου «απαρχαιωμένη» κι «απάνθρωπη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ