Made in Greece η Μέλισσα Κίκιζας & τα ζυμαρικά της: Το Fortune την συγκαταλέγει σε αυτές που «αλλάζουν τον κόσμο» με τα 70 χρόνια ιστορίας της

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό για πολλούς από εμάς.

Πως να ξεχάσει κανείς αυτά τα ωραία Σαββατοκύριακα που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια και απολαμβάνει ένα οικογενειακό τραπέζι με αγνά προϊόντα και γεύσεις ελληνικές, όπως είναι και η υπέροχη ελληνική πάστα Μέλισσα με την φρέσκια, ζουμερή ντομάτα της. Η προσήλωση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας εδώ και πολλά χρόνια είναι που έφερε στην ελληνική εταιρεία Μέλισσα μία ακόμη επιβράβευση, αυτή τη φορά από το περιοδικό Fortune.

Το περιοδικό Fortune καταρτίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας. Πρόκειται για τη λίστα “Change the World” που έχει ήδη καθιερώσει η αμερικανική έκδοση του περιοδικού και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν, αναλαμβάνοντας έμπρακτα το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Η παρουσία της Μέλισσα Κίκιζας ανάμεσα στις εταιρείες με θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή έρχεται ως επιβράβευση των συστηματικών δράσεών μας και ενισχύει τη δέσμευσή μας για καινοτομία και προσφορά.

Με ιστορία 70 ετών η  Μέλισσα Κίκιζας στέκεται περήφανα μπροστά στους καταναλωτές – πελάτες της, προσπαθώντας να τους προσφέρει πάντα τα καλύτερα προϊόντα χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. Είναι μία εταιρεία που αποδεικνύει έμπρακτα ότι δρα με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια. Με τις αξίες αυτές που όρισε ο ιδρυτής της, Αλέξανδρος Κίκιζας, πορεύεται και δεσμεύεται απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζομένους, στο περιβάλλον και κυρίως στους καταναλωτές της.

Αλέξανδρος Κίκιζας

Το 2017 η εταιρεία πέτυχε για ακόμα μία χρονιά να δώσει το δικό της στίγμα στην κοινωνία και το περιβάλλον και να στηρίξει τις ομάδες εκείνες που έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό ανακαίνισαν 30 αίθουσες δημοτικών σχολείων, φροντίσαν το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα το Πάρκο Τρίτση με 800 συνολικά εθελοντικές ώρες εργασίες από τους εργαζομένους μας, ενώ πρόσφερε πάνω από 50 τόνους ζυμαρικών αλλά και 36 μονάδες αίματος από την αιμοδοσία των δικών μας ανθρώπων.

Με την ίδρυση της Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση των αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, με 120 αγρότες να έχουν αποφοιτήσει από αυτή έως σήμερα. Επιπλέον, συμβάλλει θετικά στην τοπική κοινωνία και οικονομία μέσω της συμμετοχής 400 και πλέον αγροτών στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας.

 

Η ιστορία της εταιρείας ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Κίκιζα το 1947 στην Αθήνα και η βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή σιμιγδαλιού και ζυμαρικών. Αποτελεί την Νο1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς να ξεπερνά το 33%. Τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 35 χώρες με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 20% του ετήσιου τζίρου.

Η εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας κατέχει το μεγαλύτερο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στα Βαλκάνια παράγοντας ετησίως 52.000 τόνους ζυμαρικών. Απασχολεί 220 άτομα προσωπικό και έχει αναδειχθεί Best Workplace για τα έτη 2011, 2013, 2016 & 2017. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Heinz, Kraft και Del Monte στην Ελλάδα.

Website: www.melissa.gr
Facebook: @Melissa.Kikizas

 

**Το άρθρο αναδημοσιέυτηκε από το madeingreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ