Έβρος - Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας: «Ήθελα να τους σώσω» - Έχασε τη γυναίκα και το μωρό του κι οι δυο γιοι του αγνοούνται

Γιατί προσπάθησαν να φύγουν από την Τουρκία.

Ο Μουράτ Ακτσαμπάι συγκλονίζει με τα όσα αφηγήθηκε μετά τον θάνατο της γυναίκας και του μωρού τους στον Έβρο, τη στιγμή που αγνοούνται τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

«Η γυναίκα μου δεν ήξερε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν» αναφέρει ο πατέρας και τονίζει πως έκανε ό,τι μπορούσε για να τους σώσει όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία βρίσκονταν: «Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο παιδιά μου αλλά ήταν αδύνατον να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτώ αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω έξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά μου δεν ήταν εκεί…».

Όπως περιέγραψε ο πατέρας, στο χθεσινό (21/07) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, «όταν η βάρκα πλησίαζε στην άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο θάμνο ή κλαδί και άρχισε να βάζει νερά. Η βάρκα αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες βρεθήκαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια αλλά οι διακινητές μας είπαν πώς δεν τα χρειαζόμαστε. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μια μητέρα και το άλλο το φοράει ο ένας μου γιος που αγνοείται».

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε έκκληση για τον εντοπισμό των άλλων δύο παιδιών: «Εύχομαι και τα δυο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για εκείνο που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία λόγω των «προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα» και προσθέτει: «Εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα μας έπρεπε να φύγουμε για να είμαστε ελεύθεροι. Να δραπετεύσουμε. Αν γνωρίζαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να συμβεί αυτό θα το σκεφτόμασταν καλύτερα. Αλλά μας είχαν πει ότι πολλοί τα έχουν ήδη καταφέρει, έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

Πληροφορίες θέλουν την οικογένεια του Μουράτ Ακτσαμπάι να σχετίζεται με το θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει στοχοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ