Πώς θα ταξιδέψεις χωρίς να βγεις από το σπίτι σου;

Υπάρχουν τρόποι να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας χωρίς να ταξιδέψουμε με βαλίτσες και διαβατήρια.

Ανακαλύψτε 7 κουλτούρες και πολιτισμούς από την πόλη σας.

  1. Διάβαζε εφημερίδες, sites ή περιοδικά άλλων χωρών. Το ποια είναι τα νέα ή πώς βλέπουν οι άλλοι τα νέα της ημέρας θα διευρύνει τον τρόπο σκέψης σου.
  2. Επισκέψου μια αγορά εξωτικής κουλτούρας. Κινέζικα ρούχα, ανατολίτικα μπαχαρικά, αφρικάνικα ξυλόγλυπτα, θα ανακαλύψεις σε μια γειτονιά ή σε ένα κατάστημα ή μια αγορά της πόλης σου πώς τρώνε, τι ρούχα φορούν, ποια είναι τα ενθύμια που εκπροσωπούν χώρες και λαούς.
  3. Έλα σε επαφή με τις τέχνες του κόσμου. Άγνωστες μορφές τέχνης, όπως ρώσικος κινηματογράφος, κινέζικα ακροβατικά, γεωργιανός χορός, ανδαλουσιακή τέχνη διατείνουν τις παραμέτρους της φαντασίας μας πάνω στο τι είναι ωραίο ή τι κινείται. Τα Μουσεία, οι εκθέσεις, οι παραστάσεις, έχουν να σου προσφέρουν πολλά.
  4. Κάνε φιλίες με ανθρώπους από άλλες χώρες. Κάλεσε για φαγητό ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα, κράτα επαφές με ανθρώπους που γνώρισες στο εξωτερικό, συνέχισε τις σχέσεις σου με συναδέλφους από άλλες χώρες που πήραν μετάθεση για αλλού.
  5. Μάθε μια ξένη γλώσσα. Έλα σε επαφή με μια εντελώς ξένη κουλτούρα, μάθε τη γλώσσα που σου αρέσει: Ιταλικά, Ισπανικά, Κινέζικα. Έτσι και αρχίσεις να μαθαίνεις να τα μιλάς, σίγουρα θα σου παρουσιαστούν ευκαιρίες για να τα χρησιμοποιήσεις κατάλληλα, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.
  6. Μάθε τον τρόπο σκέψης των άλλων. Διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις, έθιμα και εξηγήσεις για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή. Δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσουμε σαν δικά μας, απλά να τα κατανοήσουμε ανακαλύπτοντας πώς μοιάζει ο κόσμος στα μάτια των ξένων.
  7. Εξερευνούμε τον κόσμο μέσα μας αλλά και έξω από μας. Το Σύμπαν που απλώνεται πέρα από τη γη μας, οι επιστήμονες το εξερευνούν με τα τηλεσκόπια. Αλλά το Σύμπαν μέσα στον οργανισμό μας ή στη φύση γύρω μας, τον εξερευνούν τα μικροσκόπια. Εξερευνούμε τον κόσμο αναζητώντας βίντεο και πληροφορίες για το Σύμπαν που αποτελεί το σώμα μας ή ερευνούμε το γενεαλογικό μας δέντρο ή ονόματα δέντρων και φυτών ή ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε μικρόκοσμο που μας περιβάλλει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ