Γιατί οι μοναχικοί είναι οι πιο ειλικρινείς και έξυπνοι άνθρωποι που θα συναντήσεις

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να δικτυωθεί, να διαμορφώσει σχέσεις και να κάνει φίλους, υπάρχουν και αυτοί που απλώς θέλουν να μείνουν με τον εαυτό τους.

Οι μοναχικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται από την ανάγκη των άλλων να κοινωνικοποιηθούν και προσαρμόζονται στην ιδέα να γίνουν κοινωνικά όντα. Είναι απλώς ευτυχισμένοι με το να κοιτούν την δουλειά τους και να είναι μόνοι τους.

Ενώ η κοινωνία τους απεικονίζει ως κοινωνικά αδέξιους, ακόμα και αυτούς που είναι «μόνοι» υπάρχουν περισσότερα γι αυτούς από το μοναχικό εξωτερικό κέλυφος τους. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ συμπονετικοί και γειωμένοι και νοιάζονται πολύ για τους γύρω τους.

«Δεν μου αρέσει η αλληλεπίδραση. Όσο λιγότερα λέω τόσο καλύτερα νιώθω. Είμαι μοναχικός από την φύση μου. Δεν ήθελα συζητήσεις ή να πάω κάπου. Δεν καταλάβαινα τους ανθρώπους που ήθελαν να μοιραστούν τα συναισθήματα τους. Δεν έκανα για ενδιαφέρον άτομο. Δεν ήθελα να είμαι ενδιαφέρων, ήταν πολύ δύσκολο. Αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν μόνο ένα άνετο μέρος και να μείνω μόνος. Οι σχέσεις ποτέ δεν λειτουργούσαν με μένα. Πάντα έχανα το ενδιαφέρον. Απλώς δεν μου άρεσαν οι άνθρωποι, τα πλήθη, κανένα μέρος, εκτός από τα αναγνώσματα μου.» – Τσαρλς Μπουκόφσκι

Είναι προφανές ότι στους μοναχικούς δεν αρέσει να περιβάλλονται από ανθρώπους. Αλλά αν σας έχουν επιλέξει ως φίλους, πραγματικά νοιάζονται για σας και απολαμβάνουν την συντροφιά σας. Αφού προσέχουν το ποιον θα αφήσουν να μπει στην ζωή τους, όταν τελικά αφήνουν την φύλαξη τους και σας αγκαλιάσουν ολόψυχα, θα σας είναι πιστοί για πάντα. Αν δεν τους χρησιμοποιήσετε και δεν τους προδώσετε, θα σας αγαπούν, σύμφωνα με το awakengr.com.

Είναι σπουδαίοι άνθρωποι καθώς πάντα σας υπολογίζουν σε βαθύτερο πνευματικό επίπεδο και πάντα προτιμούν κάποιον που είναι έτοιμος να τους προσφέρει μια βαθύτερη και πιο ουσιώδη σύνδεση. Προτιμούν μια σημαντική συζήτηση από ένα ανώφελο κουτσομπολιό της στιγμής.

«Οι ήσυχοι άνθρωποι πάντα ξέρουν περισσότερα από όσα δείχνουν. Παρόλο που είναι φυσιολογικό, ο εσωτερικός τους κόσμος, είναι από προεπιλογή μυστήριος και επομένως θεωρείται περίεργος. Ποτέ μην υποτιμάς την κοινωνική επίγνωση και αίσθηση της πραγματικότητας ενός ήσυχου ατόμου. Είναι κάποιοι από τους πιο παρατηρητικούς και απορροφητικούς ανθρώπους.» – Criss Jami

Ενώ τα κοινωνικά όντα αγαπούν να συνδέονται με τους άλλους και να περιτριγυρίζονται από αυτούς, οι μοναχικοί τείνουν να απολαμβάνουν την δική τους συντροφιά και να επεκτείνουν την γνώση τους μέσω των βιβλίων και του διαδικτύου. Προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι και να εμπλουτίζουν την ζωή τους χωρίς το φορτίο της κοινωνικοποίησης. Την ώρα που οι άλλοι την περνούν στην δικτύωση και στην κοινωνικοποίηση, εκείνοι την περνούν στις σκέψεις τους.

Με λίγα λόγια, οι μοναχικοί είναι οι πιο πιστοί φίλοι και εκ φύσεως πιο πνευματικοί από τον μέσο κοινωνικό άνθρωπο. Και αν σας αφήσουν να μπείτε στη ζωή τους και σας καλωσορίσουν στον εσωτερικό τους κύκλο θα είστε αληθινά ευλογημένοι με έναν πιστό φίλο που εμπλουτίζει την ζωή σας ψυχικά και πνευματικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ