Ταξίδι από αέρος στη Θύμαινα και στους Φούρνους: Δυο κουκκίδες πάνω στον χάρτη - Μικροί παράδεισοι του Αιγαίου (Βίντεο)

Ανακαλύψτε τους.

Θύμαινα και Φούρνοι, δύο μικρά νησάκια, παράδεισοι του Αιγαίου. Μπορεί να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο πάνω στον χάρτη, όμως είναι διαμάντια στο Αιγαίο.

Οι Φούρνοι ήταν για χρόνια το νησί των κουρσάρων. Σήμερα σαν πειρατής κλέβει με ευκολία τις καρδιές των ταξιδιωτών του. Τόσο οι φυσικές ομορφιές του με τις αμέτρητες παραλίες, όσο και οι ντόπιες λιχουδιές με το φρ’εσκο ψαράκι, κάνουν αυτό το νησί μοναδικό.

H Θύμαινα, είναι ένα μικρό νησί του ανατολικού Αιγαίου και ανήκει στο νησιώτικο σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών, που βρίσκονται στο νοητό τρίγωνο μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Πάτμου.

Και οι Φούρνοι και η Θύμαινα αποτελούν μία αιγαιοπελαγίτικη συστάδα απείραχτων νησιών του φρέσκου ψαριού και των αμέτρητων παραλιών! Η απλότητα των Φούρνων, της  δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια «μικρή κλίμακα».

Τα δύο νησάκια προσφέρονται για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές μακριά από τα άγχη και τα προβλήματα της αστικής ζωής. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την φύση, να χαρεί τις πεντάκαθαρες θάλασσες και τα ορεινά μονοπάτια τους, να γνωρίσουν φιλόξενους ανθρώπους και να δουν από κοντά δύο νησιά που δεν έχουν ακόμα αλλοτριωθεί απο τον τουρισμό.

Απολαύστε τις ομορφιές τους στο βίντεο που ακολουθεί

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 16 Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ