Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη- Η επίθεση από τους συγγενείς της 32χρονης στον Σοροπίδη

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ποινή των δις ισοβίων και 8 μηνών φυλάκισης στον δολοφόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κρίθηκε ένοχος, τόσο για την δολοφονία της εφοριακού, όσο και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της, αδίκημα το η οποίο επίσης επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν ήταν ο ίδιος που κατάφερε τα μοιραία πλήγματα, σε θώρακα και καρδιά, στην εφοριακό και πως κάποιος άλλος τη σκότωσε, αφού ο ίδιος απλά την τραυμάτισε κατόπιν εντολής που του έδωσαν. Να σημειωθεί πως αρχικά είχε ομολογήσει πως εκείνος ήταν που επιτέθηκε στην 32χρονη, με στόχο την τσάντα της και όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, οδηγήθηκαν σε πάλη.

Στην πορεία, άλλαξε τα όσα υποστήριζε, αναφέροντας πως ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα "συμβολαίου" για να λάβει αμοιβή 30.000 ευρώ, ενώ χθες, ανέφερε πως το "συμβόλαιο" ήταν, τελικά, για τραυματισμό και πως δεν τη σκότωσε ο ίδιος αλλά τον χρησιμοποίησαν για να χρεωθεί αυτός το έγκλημα.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του δράστη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τα δύο αδικήματα που χρεώνονται στον 58χρονο.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε απειλητικά προς τον κατηγορούμενο, φωνάζοντας «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!».

Ενώ κατά την έξοδό του από την δικαστική αίθουσα του επιτέθηκαν η μητέρα και η αδερφή της 32χρονης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ