Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν: Η «κρύα» χειραψία κι η περίεργη στάση σώματος - Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος (Φωτό & Βίντεο)

Τα θέματα που θα συζητηθούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντώνται, αυτή την ώρα, στο Ελσίνκι.

Οι δύο ηγέτες έκαναν μία τυπική χειραψία ενώ η στάση του σώματός τους φανέρωνε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον Ρώσο ομόλογό του για την επιτυχή διοργάνωση του Μουντιάλ.

Επίσης, ο Τραμπ είπε: «Νομίζω ότι έχουμε σπουδαίες ευκαιρίες μαζί μιας κι οι δύο χώρες δεν τα πηγαίναμε καλά τα τελευταία χρόνο. Δεν είμαι εδώ πολύ καιρό, παρά μόνο σχεδόν δύο χρόνια, αλλά θεωρώ ότι στο τέλος θα έχουμε μια εκπληκτική σχέση. Έχω πει, κι είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια, ότι το να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία είναι ένα καλό πράγμα, όχι ένα κακό πράγμα. Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει να μας δει να τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε δύο σπουδαίες πυρηνικές δυνάμεις. Έχουμε το 90% των πυρηνικών - κι αυτό δεν είναι καλό πράγμα, αλλά ένα κακό. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό γιατί δεν είναι μια θετική δύναμη, αλλά μια αρνητική».

Εντυπώση προκάλεσε η μη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα όπως η πιθανολογούμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, η Ουκρανία, η Συρία, το ΝΑΤΟ κι η δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

Δείτε σχετική φωτογραφία αλλά και βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ