Τραμπ - Πούτιν, συνάντηση κορυφής! Ο κόσμος κρατάει την ανάσα του για το τετ-α-τετ των δύο ισχυρών ανδρών (Βίντεο)

«Πηγαίνω στο Ελσίνκι με χαμηλές προσδοκίες» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μέλανια, αφίχθη στο Ελσίνκι, όπου σήμερα (16/07, 13:15) θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες, μάλιστα, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Οι διεργασίες αναμένεται να κρατήσουν περίπου τρεις ώρες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Φινλανδό ομόλογό του, Σαούλι Νιινίστο, στις 16:30.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση, φρόντισε να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και να καταφερθεί εναντίον της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Κίνας.

«Πηγαίνω στο Ελσίνκι με χαμηλές προσδοκίες. Δεν πηγαίνω με υψηλές προσδοκίες» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την Ε.Ε., αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές».

Η αντίδραση του Ντόναλντ Τουσκ, πάντως, ήταν άμεση καθώς έγραψε στο Twitter: «Η Αμερική και η Ε.Ε. είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news».

Δείτε την ανάρτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

 

 

Δείτε βίντεο με την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ