200.000 -300.000 το εισιτήριο για πτήσεις στο διάστημα - Είστε έτοιμοι ;

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, σχεδιάζει να χρεώνει τους επιβάτες 200.000 με 300.000 για τα πρώτα της ταξίδια στο διάστημα το επόμενο έτος

 Ονειρεύεστε μια βόλτα στο διάστημα; Τώρα μπορείτε να την κάνετε χωρίς να είστε αστροναύτες  αρκει να διαθετετε από 200.000 έως 300.000 δολάρια. Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, σχεδιάζει να χρεώνει τους επιβάτες 200.000 με 300.000 για τα πρώτα της ταξίδια στο διάστημα το επόμενο έτος, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο καλά  πληροφορημένες για το θέμα πηγές.

Η εκτίμηση για το κόστος μιας σύντομης πτήσης έξω από το βαρυτικό πεδίο της Γης προέρχεται από στελέχη της Blue Origin, που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο,  σε καθεστώς ανωνυμίας. 

Οπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters,  δυνητικοί πελάτες αλλά και η βιομηχανία της αεροδιαστημικής έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον όσον αφορά το ύψος του εισιτηρίου της πτήσης. Θέλουν να διαπιστώσουν αν θα είναι προσιτό αλλά και αν θα υπάρξει αρκετή ζήτηση για να αποβεί κερδοφόρα η επιχείρηση διαστημικού τουρισμού της Blue Origin.

Η εταιρεία, που λειτουργεί από το 2000 και ανήκει στον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε προσφάτως ότι σκοπεύει να αρχίσει δοκιμαστικές πτήσεις με επιβάτες σε λίγους μήνες και θα αρχίσει να πουλάει εισιτήρια από το 2019. Εχει δώσει στη δημοσιότητα σχέδιο του διαστημικού αεροσκάφους, του «New Shepard», που αποτελείται από έναν πύραυλο και έναν θάλαμο για τους επιβάτες.

H εταιρεία, που εδρεύει νότια του Σιάτλ, έχει δημοσιοποιήσει το γενικότερο σχέδιο του σκάφους, που αποτελείται από έναν πύραυλο και μια αποσπώμενη κάψουλα για επιβάτες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πολλά για το σημείο όπου βρίσκεται η παραγωγή και τις τιμές των εισιτηρίων.

Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωποι της Blue Origin δεν απάντησαν επίσημα για τις τιμές, ενώ ο Μπέζος είχε πει τον Μάιο ότι οι τιμές των εισιτηρίων δεν είχαν αποφασιστεί.

Εργαζόμενος της Blue Origin με γνώση επί του θέματος είπε ότι η εταιρεία θα αρχίσει την πώληση εισιτηρίων σε τιμές μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων. Άλλος εργαζόμενος έκανε λόγο για μίνιμουμ 200.000 δολάρια- ωστόσο και οι δύο μίλησαν ανώνυμα, καθώς η στρατηγική της εταιρείας στο θέμα είναι μυστική.

Το New Shepard είναι σχεδιασμένο να πετά αυτόνομα με έξι επιβάτες σε ύψος 100 χλμ πάνω από τη Γη, στο υποτροχιακό διάστημα, προκειμένου να βιώσουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και να δουν την καμπύλη του πλανήτη, πριν η κάψουλα γυρίσει στη Γη. Το σκάφος διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης, απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα και η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει οκτώ δοκιμαστικές πτήσεις, χωρίς επιβάτες- ωστόσο δύο από αυτές περιελάμβαναν μια κούκλα δοκιμών.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία ύψους περίπου 112 δισ. δολαρίων, αντιμετωπίζει, πάντως, ανταγωνισμό από εξίσου ευρηματικούς δισεκατομμυριούχους. Ανάμεσά τους ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Virgin, και ο Ελον Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της καινοτόμου αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ