Ισόβια στον τζιχαντιστή με σχέδιο τη δολοφονία του πρίγκιπα Τζορτζ- Παρακινούσε τους ISIS να τον δηλητηριάσουν (φωτο)

 Παρακινούσε  ομοϊδεάτες του να ρίξουν δηλητήριο σε παγωτά, με τα οποία θα δελέαζαν τον πρίγκιπα Τζορτζ

Σε ισόβια με κάθειρξη τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο φανατικός ισλαμιστής που είχε στοχοποιήσει   τον πρίγκιπα Τζορτζ πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, και παρακινούσε τους ομοϊδεάτες του να τον δολοφονήσουν. 

ο Husnain Rashid,  δάσκαλος σε τζαμί του Λανκασιρ, μέσω του προσωπικού του σάιτ που λεγόταν Lone Mujahid (Μοναχικός Μουτζάχιντ), έδινε οδηγίες σε χρήστες του διαδικτύου και ομοϊδεάτες του για το πώς θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με δηλητήριο, χημικά, βόμβες και μαχαίρια. Ο ίδιος να είχε θέσει στο στόχαστρο και τον 4χρονο πρίγκιπα Τζορτζ. 

Μέσω ενός ομαδικού chat room, στην εφαρμογή Telegram, τον περασμένο Οκτώβρη καλούσε τους ομοϊδεάτες του να σκοτώσουν τον τετράχρονο πρίγκιπα, ο οποίος είχε ξεκινήσει στο σχολείο ένα μήνα νωρίτερα

Ο Ρασίντ φέρεται να είχε ποστάρει φωτογραφία του πρίγκιπα Τζορτζ έξω από το σχολείο Thomas’s Battersea του Λονδίνου, συνοδευόμενη από τις μαύρες φιγούρες τζιχαντιστών και την απειλή «ούτε τη βασιλική οικογένεια δε θα αφήσουμε ήσυχη». Παρακινούσε δε, ομοϊδεάτες του να ρίξουν δηλητήριο σε παγωτά, με τα οποία θα δελέαζαν τον πρίγκιπα Τζορτζ και τους συμμαθητές του στο φημισμένο σχολείο του Λονδίνου.

Ο 32χρονος είχε ποστάρει, ακόμα, ένα χάρτη της έκτης λεωφόρου στη Νέα Υόρκη με τη λεζάντα «Παρέλαση Χαλοουΐν Νέας Υόρκης. Είστε έτοιμοι; Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά», ενώ σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Βρετανίας, από τους υποψήφιους στόχους του ήταν και σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Αυστραλια.

Ο 32χρονος έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για υποκίνηση τρομοκρατίας. Το δικαστήριο του Woolwich Crown Court στο Λονδίνο τον καταδίκασε.

Ο δικαστής Andrew Lees δήλωσε: «Το μήνυμα όταν σαφές. Είχες κοινοποιήσει  την φωτογραφία του μικρού Τζορτζ και τη διεύθυνση του σχολείου του και έδινες την εντολή ο μικρός πρίγκιπας και η οικογένεια του να γίνουν στόχοι» 

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο άνεργος σχεδιαστής ιστοσελίδων είχε επαφές με Βρετανό τζιχαντιστή στη Συρία, ονόματι Ομάρ Αλί Χουσέιν, τον οποίο μάθαινε πώς θα πραγματοποιεί «επιτυχημένες επιθέσεις», καταρρίπτοντας αεροσκάφη με λέιζερ. Ενώ είχε στείλει 290.000 μηνύματα σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες, προτού συλληφθεί στο σπίτι του στο Νέλσον, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ράσιντ παραδέχτηκε  τρεις κατηγορίες συμμετοχής σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και μία για ενθάρρυνση της τρομοκρατίας.

Σχεδίαζε  να πάει στη Συρία για να συμμετάσχει στην τρομοκρατική ομάδα και έτρεξε το δικό του site στην εφαρμογή Telegram που ονομάζεται "Lone Mujahid", στo οποίo συνηθίζε να ενθαρρύνει τις επιθέσεις και να δίνει οδηγίες

Άλλες σχετικές ενέργειες του Ρασίντ περιελάμβαναν την προτροπή σε επίθεση στον πρεσβευτή της Βιρμανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Ξεκινήστε τον προγραμματισμό, αρχίστε να αναζητάτε στόχους, ξεκινήστε την παρακολούθηση των οδών εισόδου / εξόδου, αρχίστε να προετοιμάζετε εργαλεία και όπλα / εκρηκτικά", παρακινούσε τους οπαδούς του ο Ρασίντ

Κατά την περίοδο από 28 Ιανουαρίου 2017 έως 23 Νοεμβρίου 2017 προετοίμασε τρομοκρατικές ενέργειες με "μηνύματα ατόμων που πίστευε ότι ήταν οπαδοί του  ISIS, δίνοντας συμβουλές σχετικά με τις διαδρομές που θα επακολουθήσουν για να ταξιδέψουν από τη Συρία, εξοικονομώντας χρήματα για να ταξιδέψουν, αγοράζοντας εξοπλισμό και επιδιώκοντας να αποκτήσουν tazkiyah (χορηγούς)

Ο Ράσιντ συνελήφθη στο σπίτι του το Νοέμβριο.Αρχικά  υποστήριξε την αθωότητά του, αλλά άλλαξε την κατάθεση του και παραδέχτηκε μια σειρά τρομοκρατικών αδικημάτων τον Μάιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ