Αυτά είναι τα αθλητικά παπούτσια με σχεδιαστές τη Κέιτ Μος, τη Ναόμι Κάμπελ και τον Φαρέλ

Είναι περίοδος Υπερηφάνειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκατομμύρια σημαίες με το ουράνιο τόξο ανεμίζουν και εκατοντάδες Πορείες Υπερηφάνειας λαμβάνουν μέρος με τεράστια επιτυχία.

Για να γιορτάσει, η Adidas, μαζί με τον DJ Fat Tony, συνέθεσαν μια ομάδα πρωτοτύπων, καλλιτεχνών, μουσικών και γενικών εικόνων – το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ, τον επαγγελματία σκέιτερ Μπλόντι ΜακΚόι  και τον σχεδιαστή Φίλιπ Τρέισι μεταξύ τους – για να παρουσιάσουν το νέο τους έργο «Prouder» ( Πιο Υπερήφανος)

.Κάθε συμμετέχων κλήθηκε να επαναδημιουργήσει το εικονικό adidas Samba για να ενσαρκώσει αυτό που σημαίνει «Prouder» στον καθένα, μέσα από το πρίσμα της ενότητας, της ισότητας και της πρωτοτυπίας.

Οι ιδέες ήταν πολλές και σίγουρα ξεχωριστές, σαν τους σχεδιαστές. Από τα φτερωτά αθλητικά του ΜακΚόι, για τον σύγχρονο Ίκαρο, τα αυστηρά μαύρα της Κάμπελ και για τους τολμηρούς fashionistas το ζευγάρι αθλητικών με τους πολύχρωμους φιόγκους του σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς. 

Κάθε δημιουργός επιλέχτηκε από τον DJ Fat Tony, DJ του Λονδίνου, ο οποίος ήταν ένας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της queer σκηνής από τη δεκαετία του ’80, σύμφωνα με την Vogue.

«Ήθελα να δημιουργήσω κάτι με την Adidas που μίλησε πραγματικά για το πού βρισκόμαστε σήμερα, δημιουργώντας μια νέα έννοια «υπερηφάνειας» ως μια έννοια χωρίς ετικέτες. Το ζήτημα είναι πώς εμείς ως κοινότητα μαζί με τους συμμάχους μας μπορούμε να προωθήσουμε την γκέι ατζέντα ακόμα περισσότερο » εξήγησε.   

Τα παπούτσια θα λανσαριστούν στο eBay , με την μορφή δημοπρασίας, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Albert Kennedy Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την  καταπολέμηση των αστέγων στην κοινότητα LGBTQ +. Συγκεκριμένα, εργάζεται για την ευαισθητοποίηση γύρω από τους δυσανάλογους ρυθμούς με τους οποίους οι νέοι αντιμετωπίζουν την επιλογή μεταξύ της σωστής ζωής τους και της κατοχής ενός ασφαλούς σπιτιού.

Κάθε δημιουργός επιλέχτηκε από τον DJ Fat Tony, DJ του Λονδίνου, ο οποίος ήταν ένας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της queer σκηνής από τη δεκαετία του ’80. «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι με την Adidas που μίλησε πραγματικά για το πού βρισκόμαστε σήμερα, δημιουργώντας μια νέα έννοια «υπερηφάνειας» ως μια έννοια χωρίς ετικέτες. Το ζήτημα είναι πώς εμείς ως κοινότητα μαζί με τους συμμάχους μας μπορούμε να προωθήσουμε την γκέι ατζέντα ακόμα περισσότερο » εξήγησε.   

Τα παπούτσια θα λανσαριστούν στο eBay , με την μορφή δημοπρασίας, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Albert Kennedy Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την  καταπολέμηση των αστέγων στην κοινότητα LGBTQ +.

Συγκεκριμένα, εργάζεται για την ευαισθητοποίηση γύρω από τους δυσανάλογους ρυθμούς με τους οποίους οι νέοι αντιμετωπίζουν την επιλογή μεταξύ της σωστής ζωής τους και της κατοχής ενός ασφαλούς σπιτιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ