Η μοίρα και τα παιχνίδια της: Ο Αυστραλός ήρωας γιατρός της Ταϊλάνδης έμαθε ότι πέθανε ο πατέρας του μόλις βγήκε από το σπήλαιο (Βίντεο)

Τα παιχνίδια της μοίρας είναι τραγικά πολλές φορές.

Το τι σου επιφυλάσσει η μοίρα είναι πολλές φορές απίστευτο και τραγικό. Την ώρα που ο διακεκριμένος γιατρός και δύτης, Ρίτσαρντ Χάρις, γινόταν ήρωας στην Ταϊλάνδη όπου με αυτοθυσία έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή και τόλμησε να καλύψει μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων στο πλημμυρισμένο σπήλαιο για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στα 12 παιδιά και στον προπονητή τους, ο πατέρας του έχασε την μάχη για τη ζωή στην Αδελαΐδα.

"Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ο πατέρας του Χάρι πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά την επιτυχή διάσωση (των παιδιών και του προπονητή τους) στη Ταϊλάνδη", δήλωσε ο Άντριου Πίαρς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής ιατρικής βοήθειας SAAS MedSTAR, όπου εργάζεται ο Χάρις.



«Μίλησα με τον Χάρι. Αυτή είναι σαφώς μια περίοδος θλιβερή για την οικογένεια Χάρις, μεγεθυμένη από τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις της εξαιρετικά σύνθετης αλλά τελικώς επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης αυτής της εβδομάδας».



Η αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήρε τον Χάρις χαρακτηρίζοντάς τον "αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης διάσωσης". Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμήσει επισήμως όλους τους Αυστραλούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

 
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ