Πρώην Βασίλισσα της ομορφιάς κέρδισε το λαχείο & έγινε «Μητέρα Τερέζα» - όλα σε φιλανθρωπίες σε όλο τον πλανήτη (φωτο-βιντεο)

Ταξιδεύει σε όλη τη γη και αγωνίζεται για έναν κόσμο με λιγότερη δυστυχία

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ονειρεύονται να κερδίσουν ένα μεγάλο ποσό που θα τους εξασφαλίσει δια βίου μια άνετη ζωή και δεν θα έχουν πια οικονομικά άγχη. Όταν το όνειρο τους πραγματοποιηθεί οι πιο πολλοί ελάχιστα ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο και κοιτάζουν πως θα περάσουν καλύτερα με τα λεφτά που κέρδισαν.

Επίσης κατά την άποψη των περισσοτέρων , τα μοντέλα και οι κοπέλες που συμμετέχουν στα καλλιστεία είναι «ρηχά», δεν έχουν μυαλό, και δεν έχουν κοινωνικούς προβληματισμούς και ανησυχίες.
Τα παραπάνω είναι «κλισέ» με την έννοια ότι αποτελούν κοινώς αποδεκτές «αλήθειες». Τα κλισέ όμως υπάρχουν για να καταρρίπτονται και συνήθως αυτοί που τα καταρρίπτουν είναι σπουδαίοι και χαρισματικοί άνθρωποι.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Ρέιτσελ Λαπιέρ. Τη συγκινητική της ιστορία που κάνει τον γύρο του κόσμου, δημοσίευσε το BBC σε ένα βίντεο.

 Η ιστορία της Ρέιτσελ είναι ένα μάθημα ανθρωπιάς και καλοσύνης. Το 2013  η Καναδή πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, κέρδισε στη λοταρία κάτι που θα ονειρευόταν ο καθένας: 1.000 δολάρια τη βδομάδα για το υπόλοιπο της ζωής της! Αυτό που θα περίμενε κανείς από εκείνη, θα ήταν να ξοδέψει όλα αυτά τα χρήματα σε λούσα , σε ταξίδια , και σε ότι θα έκανε τη ζωή της πιο άνετη και λαμπερή, αφού μάλιστα ήταν μια νικήτρια καλλιστείων άρα σύμφωνα με το «κλισέ» που λέγαμε πριν, ματαιόδοξη και χωρίς ευαισθησίες

Αντ’ αυτού η . Ρέιτσελ αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: Να διαθέσει τα χρήματα της σε ανθρώπους στον Καναδά , στην Ινδία , στη Σενεγάλη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το βίντεο που δημοσίευσε το BBC, αρχίζει αναφέροντας ότι ως «πρώην Μις Κεμπέκ» σε κάποια παλιότερα καλλιστεία, η Λαπιέρ «έχει ζήσει στο παρελθόν πλούτη και δόξες». Το 2013 όμως, αφού πρώτα φωτογραφήθηκε πανευτυχής μαζί με τα τυχερά χαρτάκια που την οδήγησαν στη νίκη, αποφάσισε να ξοδέψει αλλιώς όλα αυτά τα θεόσταλτα χρήματα. 

Η φιλανθρωπική της δράση εκτείνεται από το να προσφέρει ζεστό φαγητό και ρούχα στους άστεγους του Κεμπέκ ως το να βοηθά στις υπαίθριες κλινικές της Καλκούτα.   Αυτό την κάνει ευτυχισμένη.

«Όταν έρχεται η στιγμή να πεθάνεις, δεν παίρνεις τίποτα άλλο μαζί σου, από τις αναμνήσεις σου. Και δεν αφήνεις τίποτα άλλο πίσω σου παρά αυτά που έκανες όσο ήσουν στη ζωή»,  λέει η ίδια.

Στο βίντεο τη βλέπουμε να ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της και να βγάζει από μέσα ποδήλατα που χαρίζει σε παιδάκια που την περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία. Σαν μια καλή νεράιδα που δεν σταματά να κουνά το μαγικό ραβδί της μοιράζοντας δώρα και χαμόγελα. 

«Προσπαθούμε να κάνουμε καλές πράξεις. Μια καλή πράξη μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Ένα ποδήλατο, φαγητό, να πας κάποιον στο νοσοκομείο, να ακούσεις κάποιον στο τηλέφωνο που νιώθει πολύ μόνος» εξηγεί η ίδια, σχετικά με τη φιλανθρωπική της δράση, στην οποία σήμερα συμμετέχουν  εθελοντικά πολλά άτομα. 

Στη δεκαετία του 80 η ζωή της 55χρονης σήμερα Ρέιτσελ ήταν πολύ διαφορετική. Σπούδασε στην τοπική σχόλη μοντέλων και ύστερα από αυτό, συμμετείχε στα καλλιστεία όπου το 1982 σε ηλικία 22 ετών αναδείχτηκε «Μις Κεμπέκ». Το επόμενο βήμα ήταν να γυρίσει όλο τον Καναδά. 

 Η επιτυχία της την οδήγησε να ανοίξει δική της σχολή μόντελινγκ με στόχο να βοηθά νεαρές κοπέλες να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Όταν έμεινε έγκυος, αποφάσισε να κλείσει τη σχολή της και να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Μέσα της, όμως υπήρχε η διακαής ανάγκη να προσφέρει την βοήθεια της σε όσους τη χρειάζονται.

«Από μικρή μου άρεσε να βοηθάω, απλά δεν ήξερα ότι έπρεπε να ακολουθήσω αυτήν την κατεύθυνση. Έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα και συνειδητοποίησα ότι το να δίνεις χαρά με κάνει ευτυχισμένη», λέει η σπουδαία αυτή γυναίκα.

 

 

Έτσι έγινε νοσοκόμα και έπιασε δουλειά στο τμήμα για επείγοντα περιστατικά στο Κεμπέκ, ενώ παράλληλα είχε επαφή με διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

Το σύμπαν φαίνεται ότι κατανόησε την ανάγκη της Ρέιτσελ να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων της και έτσι το 2013 της έστειλε ένα απροσδόκητο δώρο: Κέρδισε στη λοταρία 1.000 δολάρια την εβδομάδα για την υπόλοιπη ζωή της! Ήταν αυτό που θα της επέτρεπε πια να κάνει αυτό που τόσο πολύ ήθελε με άνεση.

Λίγους μήνες αργότερα άφησε την καριέρα της ως νοσοκόμα και δημιούργησε τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση «Le Book Humanitaire», μέσω της οποίας βοηθά ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Το ίδρυμα χρηματοδοτείται από δωρεές και την ίδια την Ρέιτσελ που ταξιδεύει σε διάφορες χώρες για να συνδράμει στην προσπάθεια για έναν κόσμο με λιγότερη δυστυχία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ