Βίντεο: H συγκλονιστική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν ζωντανά τα 12 παιδιά στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Τα αγόρια και ο προπονητής τους μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν για αρκετούς μήνες στο σπήλαιο μέχρι να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν τελικά...

12 παιδιά, ηλικίας από 11 εως 16 ετών και ο προπονητής τους εντοπίστηκαν μετά από σχεδόν 10 ημέρες σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Όλοι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση- παρά το γεγονός πως ήταν αδύναμοι και πεινασμένοι όταν εντοπίστηκαν- ωστόσο είναι πιθανόν να χρειαστεί να παραμείνουν εκεί ακόμη και για μήνες!

Τα αγόρια και ο προπονητής τους χάθηκαν στις 23 Ιουνίου και όπως πιστεύεται μπήκαν στο σπήλαιο όταν επικρατούσε ξηρασία και ξαφνικές βροχοπτώσεις εμπόδισαν την έξοδο, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκεί.

Συγγενείς και φίλοι αγωνιούσαν όλο αυτό το διάστημα, οι συμμαθητές των παιδιών έκαναν προσευχές για να βρεθούν και μία τεράστια επιχείρηση διάσωσης είχε οργανωθεί για τον εντοπισμό τους.

Τελικά, την ομάδα ανακάλυψαν δύο Βρετανοί δύτες- διασώστες, το βράδυ της Δευτέρας. 

Το βίντεο από την πρώτη επαφή τους δημοσιεύτηκε στο Facebook από τις ειδικές δυνάμεις της Thai Thai Navy SEAL.

Οι οικογένειες των παιδιών υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς ο φόβος για την τύχη τους ήταν μεγάλος.

Τα αγόρια και ο προπονητής τους βρέθηκαν σε έναν βράχο, περίπου 4 χιλιόμετρα από την είσοδο του σπηλαίου, όπως αναφέρει το BBC.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της περιοχής, καθώς όπως φαίνεται η λάσπη που συγκεντρώθηκε μετά τις ξαφνικές βροχοπτώσεις, έκλεισε τα στενά περάσματα προς το σπήλαιο, εμποδίζοντας τόσο την έξοδο, όσο και την ορατότητα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο στρατός, θα πρέπει να αποσταλούν τρόφιμα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα νεαρά αγόρια και τον προπονητή.

(Ο προπονητής και μερικά απο τα παιδιά που παγιδεύτηκαν)

Εξειδικευμένοι γιατροί μεταβαίνουν στο σπήλαιο ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας τους, ενώ εάν αποφασιστεί πως θα περιμένουν ώστε το νερό να υποχωρήσει από μόνο του, θα πρέπει να παραμείνουν πολλούς μήνες εκεί, καθώς η περίοδος των βροχών έχει μόλις ξεκινήσει στην Ταϊλάνδη.

(Τα παιδιά πήγαν με τα ποδήλατά τους)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ