Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ - Τι θα γίνει με το που αποβιώσει η μονάρχης

Η πολιτική ηγεσία ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης είχαν μυστική συνάντηση, με την κωδική ονομασία «Castle Dove», έτσι ώστε να προετοιμαστούν για τον θάνατο της 92χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως αποκάλυψαν οι κυριακάτικοι «Times», αφορμή για αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε η αδιαθεσία της Βασίλισσας Ελισάβετ κι η απουσία της από επίσημη εκδήλωση την περασμένη Πέμπτη (28/06), στην οποία παρέστη η Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με το σχέδιο ονόματι «London Bridge», υπηρέτης του Παλατιού θα αναρτήσει το αγγελτήριο θανάτου, θα ενημερωθούν τα ΜΜΕ με πρώτο το BBC κι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα απευθύνει διάγγελμα.

Ύστερα, θα συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο για να ανακηρύξει τον διάδοχο, με πρώτο στη λίστα τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Εν συνεχεία, μετά την ενθρόνιση του νέου βασιλιά, θα ακολουθήσουν επίσημες επισκέψεις στη Σκωτία και στην Ουαλία έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουεστμίνστερ.

Μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ -εδώ και δύο χρόνια να μην κάνει υπερπόντια ταξίδια- αλλά το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο καθώς, πέρσι, παρέστη σε 300 εκδηλώσεις.

Στην έκτακτη συνάντηση, παρόντες ήταν ο υπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός Εσωτερικών, Σατζίντ Χαβίντ, ο υπουργός αρμόδιος για τη Σκωτία, Ντέιβιντ Μάντελ, κι η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, Άντρεα Λίντσομ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ