Θρήνος στον Ωρωπό: Μητέρα 10 παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο- Μαία & θεολόγος, ενας ξεχωριστός άνθρωπος

Η Μαρία ήταν μητέρα 10 παιδιών, ηλικίας από 22 ετών μέχρι και μόλις 2 μηνών, μαία και θεολόγος, με μεγάλη πίστη στον Θεό.

H Μαρία Σ. μαία, θεολόγος και μητέρα 10 παιδιών έφυγε από την ζωή πριν από λίγες ημέρες σκορπώντας τη θλίψη.

Η γυναίκα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον Ωρωπό, όπου διέμενε, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από την εργασία της.  

Τα παιδιά της άτυχης μητέρας, είναι ηλικίας από 22 ετών μέχρι και μόλις 2 μηνών.

Ωστόσο, η κηδεία της γυναίκα, που τελέστηκε το περασμένο Σάββατο και στην οποία παρέστησαν 10.000 άτομα και περίπου 30 ιερείς, είχε κάτι μοναδικό και ασυνήθιστο. 

Ο σύζυγος και τα παιδιά της ήταν εκείνοι που έδιναν κουράγιο στους συγγενείς, τους φίλους και τους γείτονες της οικογένειας.

Ολοι τους ήταν ντυμένοι στα λευκά, σχεδόν χαμογελούσαν και έψελναν το Αναστάσιμο Χριστός Ανέστη. 

Η Μαρία είχε τελειώσει τη θεολογική σχολή και πίστευε πολύ στον Θεό, όπως και όλη της η οικογένεια.

Πριν μια εβδομάδα, η Μαρία συζητώντας με τα παιδιά της τους έλεγε:  “Να έχετε διάκριση όταν μιλάτε με τους ανθρώπους για θέματα πίστης, ανάλογα με τα βιώματα που έχουν. Για παράδειγμα, αν μια νταλίκα πέσει πάνω μου και σκοτωθώ τι θα πείτε στα μικρότερα; Ότι η μαμά σκοτώθηκε ή ότι πήγε στον ουρανό;”, όπως αναφέρει συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας στο blog aerikes-epoxes.com.

Μάλιστα, στο κείμενο που δημοσίευσε το κοντινό πρόσωπο της γυναίκας, παρέθεσε και την συζήτηση της Μαρίας με γνωστό της ιερέα, λίγες μέρες πριν εκείνη "φύγει" από τη ζωή.

Μαρία ανησυχείς για τα παιδιά σου τώρα που μεγάλωσαν;

Δεν υπάρχει καλύτερος πατέρας και παιδαγωγός από τον ίδιο τον Θεό. Κι όμως τα παιδιά του οι πρωτόπλαστοι αποφάσισαν να τον παρακούσουν καθώς και τις εντολές του και να φύγουν μακριά του… Εγώ δεν μπορώ παρά να αγωνίζομαι μόνο για μένα, για τα παιδιά μου απλά προσεύχομαι…

Δεν τα νουθετείς; 

Αν το ζευγάρι ζει αγαπημένο δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω. Αυτό από μόνο του αρκεί. Εγώ προχωρώ μέσα στο σπίτι και αισθάνομαι τα παιδιά μου σαν τα παπάκια, παντού με ακολουθούν για να συζητήσουμε…Αφού τους το λέω, παιδιά με κάνετε να αισθάνομαι σαν την πάπια, αφήστε με και λίγο μόνη…

Είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η πολυτεκνια σώζει;

 Όταν γνώρισα τον Σπύρο αποφασίσαμε να κάνουμε έως 5 παιδιά, το θεωρούμε ιδανικό αριθμό, αλλά πάντα χαιρόμασταν με το κάθε παιδί που θέλαμε άλλο ένα… Για να καταλάβεις πόσο το χαίρομαι που ακόμα και το τελευταίο (το δέκατο) δεν το αφήνω να το αλλάζουν τα παιδιά. Τους λέω αυτό είναι δικό μου παιδί, όταν κάνετε δικό σας, εσείς θα το αλλάζετε…. Τώρα στο έκτο όταν είχα ρωτήσει τον παππού τον Δαμασκηνό σε δική μου αγωνία σε σχέση με τα πνευματικά…  αν ο Θεός την πολυτεκνία την προσμετρά και ως αγώνα, γιατί μου είχανε πει ότι πάνω από 6 ότι ο Θεός το βλέπει ως σταυρό…είχε συμφωνήσει!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ