Γονείς προσοχή - Το δράμα του 9χρονου Βολιώτη που ένα στιλό λέιζερ τον τύφλωσε για πάντα - Τι λέει ο απελπισμένος πατέρας

Όλα όσα προκάλεσε ένα επικίνδυνο... παιχνίδι.

Ένα στιλό λέιζερ προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην οράση ενός 9χρονου παιδιού στον Βόλο κι ο πατέρας του ξεσπά.

«Είναι δυνατόν παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα και τρίτες χώρες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά ενώ προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα σε αθώες ψυχές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα φτερά τους για να πετάξουν; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένας έλεγχος;» αναφέρει ο πατέρας του 9χρονου στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου» και προσθέτει: «Πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν ήταν μία κακοτυχία που συνέβη στο παιδί. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί καθημερινά αθώες ευαίσθητές ψυχές, που είναι ανυπεράσπιστες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους».

Τα παιχνίδια με στιλό λέιζερ κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά.κι είναι ισχυρά, όπως επισήμανε στο CNN ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Λος Άντζελες, Τόμας Λι: «Αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού».

Η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ζήτησε την απαγόρευση του συγκεκριμένου... παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ