Αχ αυτές οι πισίνες: 1 στις 3 αρρώστιες από κολύμβηση προκαλείται από τις βουτιές σε ξενοδοχεία

3 είδη βακτηρίων εντοπίστηκαν στις πισίνες των ξενοδοχείων: το κρυπτοσπορίδιο, η ψευδομονάδα και η λεγεωνέλλα.

Πολλές ασθένειες μπορεί να προκαλέσει σε ένα παιδί μια μέρα στην πισίνα. Γι' αυτό και οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα ευρήματα που συλλέχθηκαν από το 2000 έως το 2014 αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν 3 είδη βακτηρίων στις πισίνες των ξενοδοχείων: το κρυπτοσπορίδιο, η ψευδομονάδα και η λεγεωνέλλα.

Ειδικότερα, το κρυπτοσπορίδιο, επιβιώνει σε υψηλά επίπεδα χλωρίνης και περισσότερο από 7 ημέρες. Αλλά και τα άλλα δύο είδη βακτηρίων επιζούν σε πισίνες, μπανιέρες με καυτό νερό και παιδότοπους με νερό.

Οι ασθένειες που σχετίζονται με τις πισίνες ξενοδοχείου κορυφώνονται το καλοκαίρι και τα παιδιά, αν καταπιούν έστω και λίγο νερό πισίνας όπου υπάρχει το κρυπτοσπορίδιο, μπορεί να πάθουν διάρροια, ναυτία, στομαχικές κράμπες και εμετούς.

Οι γονείς πρέπει να μην κολυμπούν ή να αφήνουν τα παιδιά τους να κολυμπούν σε περίπτωση που έχουν αρρωστήσει με διάρροια. Καλό είναι να περιμένουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Να μην καταπίνουν ποτέ νερό, να ελέγχουν τις πισίνες προτού μπουν και να αλλάζουν τα μωρά κάθε μία ώρα όταν επισκέπτονται την πισίνα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ