Θέλεις να γίνεις & να μείνεις πλούσιος; Ιδού 3 αρχές: Ίδιο σπίτι, ίδια γυναίκα, ίδιο αυτοκίνητο

Ο Αμερικανός λογιστής Thomas C. Corley, απαντά στο καίριο ερώτημα: Τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει πλούσιος.

Money, money, money. Ένα από τα πιο βασικά ζητούμενα για άπειρο κόσμο. Ανάμεσα στις ευχές για το εύκολο χρήμα μέσω του λαχείου και της κλάψας για τα πράγματα που (σχεδόν ποτέ) δεν είναι τόσο ρόδινα, σκέφτεσαι τι έχουν κάνει αυτοί που απέκτησαν πολλά χρήματα στη ζωή τους.

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο Thomas C. Corley, ένας αμερικανός λογιστής, που μέσα σε 5 χρόνια μελέτησε 233 πλούσιους ανθρώπους (εξ' αυτών οι 177 είναι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι) με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 160.000 δολάρια και περιουσία αξίας 3,2 εκατ. δολαρίων, καθώς και 128 άτομα με λιγότερα από 35.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα και κεφάλαια αξίας κάτω των 5.000 δολαρίων.

Το συμπέρασμά του για τις αρχές που ακολουθούν οι πραγματικά πλούσιοι είναι το ρητό: «Ίδιο σπίτι, ίδια γυναίκα, ίδιο αυτοκίνητο». Όσο παλιομοδίτικο ακούγεται για κάποιον το να μην αλλάζει τουλάχιστον αυτοκίνητο ή σπίτι σε περίπτωση που αποκτήσει οικονομική άνεση, φαίνεται πως κάποιοι απ' τους πλουσιότερους του κόσμου το κάνουν πράξη, όπως αναφέρει η Γεωργία Σάκκουλα στο gr.askmen.com.

Ένας απ' αυτούς είναι σίγουρα ο Warren Buffett. Το σπίτι που ζει στη Νεμπράσκα έχει αξία περίπου 652.000 δολάρια και το αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων, ενώ το 99% των χρημάτων του επενδύεται σε φιλανθρωπικά έργα.

 

 

Πρόκειται για τη συνήθεια των πλουσίων, που θέλει να πει ότι όσο κι αν σου χαμογελάσει η τύχη μην αλλάζεις τον τρόπο ζωής σου και μην το παρακάνεις με πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

Όπως σημειώνει άλλωστε ο λογιστής Thomas C. Corley, που έκανε τη μελέτη, με του το που ξοδεύεις τα χρήματα πάνε περίπατο. Όταν η έλλειψη επιστρέψει αναγκάζεσαι να πουλήσεις κάποια απ' αυτά που κάποτε χρυσοπλήρωσες, κι αν έχουν χάσει την αξία τους θα πάρεις ψίχουλα. Αυτό συμβαίνει με τα ρούχα, τα πανάκριβα αμάξια κι όλες τις πολυτέλειες που μπορεί να κάνει κάποιος αν ξαφνικά αποκτήσει λεφτά και δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ