Δροσιστικό γιαουρτογλυκό με φρούτα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Υγιεινή απόλαυση.

Υλικά:

  • 825 γρ. κονσέρβα mix φρούτων σε σιρόπι
  • 200 γρ. ζελέ ανανά σε σκόνη
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό παγωμένο, πλήρες ή light
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη, πλήρης ή light

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. σαντιγί 
  • 100 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

 

Μέθοδος εκτέλεσης: Σουρώνουμε την κονσέρβα με τα φρούτα. Κρατάμε τα φρούτα στην άκρη και βάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί το σιρόπι. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το ζελέ ανανά σε σκόνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το κατσαρολάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Απλώνουμε σε ένα μπολ, σταυρωτά, διάφανη μεμβράνη και φροντίζουμε να  καλύψουμε καλά όλη την επιφάνεια του μπολ χωρίς να υπάρχουν κενά. Βάζουμε μέσα όλο το μείγμα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-4 ώρες για να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για το σερβίρισμα: Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τη μεμβράνη που καλύψαμε το γλυκό. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε όλη τη μεμβράνη. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε θερμά το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ