Πάμε Χονγκ Κονγκ; Σπίτια μόλις 11 τ.μ. σαν αγωγός νερού: Αναδιπλούμενο κρεβάτι, ψυγείο, μπάνιο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μια... περίεργη ιδέα για το πρόβλημα στέγασης.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη αφού ζουν 7.796 άνθρωποι ανά τετρ. χλμ. κι έτσι το πρόβλημα στέγασης είναι έντονο.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία James Law Cybertecture σκέφτηκε να δημιουργήσει τα OPod, που δεν είναι τίποτε άλλο από αγωγούς διαμορφωμένους σε σπίτια.

Κάθε αγωγός έχει μήκος 5 μ. και διάμετρο 2,1 μ. ενώ μπορεί να καλύψει περί τα 100 τ.μ.. Επίσης, περιλαμβάνει αναδιπλούμενο κρεβάτι, μπάνιο, ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων. Τα πάντα ελέγχονται μέσα από τα κινητά τηλέφωνα.

Κάθε OPod, σύμφωνα με το CNN, ενοικιάζεται €400 κι έτσι γίνεται ελκυστικό μιας και η μέση τιμή ενοικίασης έφτανε, τον Δεκέμβριο του 2017, τα €1.600/τ.μ..

Το κόστος κατασκευνής ενός OPod κυμαίνεται γύρω στα €15.000 κι ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζέιμς Λο, αναφέρει: « Εμπνεύστηκα τα OPod σερφάρoντας σε ένα σάιτ αρχιτεκτονικής. Αργότερα, μπήκα σε έναν τέτοιο αγωγό και ενθουσιάστηκα από το μέγεθος που έχουν στην πραγματικότητα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν μια πολύ έξυπνη ιδέα να εκμεταλλευτούμε τους αγωγούς νερού που περισσεύουν στο τέλος δομικών ενεργειών, δημιουργώντας ένα πρότυπο είδος "μικροκατοικιών" με εξαιρετικά χαμηλό κόσμο ως πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κατοικίας για νεαρούς ενήλικες στο Χονγκ Κονγκ. Κι έτσι έκανα κάποια πρώτα δοκιμαστικά μοντέλα οικίας. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν μικρότερες κατοικίες στο κέντρο της πόλης γιατί το κόστος για κάτι πιο ευρύχωρο είναι αρκετά υψηλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε στοιβαγμένοι σε σπίτια-κλουβιά, στερούμενοι ποιότητας ζωής».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ