Στη φυλακή με κάθειρξη 5 ετών ο σύζυγος της αδελφής του Βασιλιά Φελίπε- Απαρηγόρητη η Κριστίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν για την πολύκροτη υπόθεση Noos.

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο σύζυγος της αδελφής του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, Ινφάντα Κριστίνα.

Ινιάκι Ουρντανγκαρίν καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών και δέκα μηνών για υπεξαίρεση, όπως αναφέρει το lasexta.com.

 

 

Ο σύζυγος της πριγκίπισσας κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στη βασιλική οικογένεια για να προσποριστεί εισόδημα το οποίο χρησιμοποίησε στη συνέχεια για ιδιωτικούς σκοπούς.

 

 

Ο ίδιος καταδικάστηκε από δικαστήριο της Μαγιόρκα, ενώ η Ινφάντα Κριστίνα αθωώθηκε στις αρχές του 2017, από τις κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη -αν και της επέβαλαν πρόστιμο 265.000€ κρίνοντας ότι έχει αστική ευθύνη- για την πολύκροτη «υπόθεση Nοos».

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης των φυλακών, ο σύζυγος της Ινφάντα Κριστίνα, βρίσκεται στην φυλακή της Μπριέβα, σε απόσταση 108 χιλιομέτρων από την Μαδρίτη.

 

 

Να σημειωθεί πως η Κριστίνα και ο σύζυγός της παραιτήθηκαν, το 2015, από τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας της Πάλμα δε Μαγιόρκα, που τους είχαν δοθεί από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος μετά τον γάμο τους.

Ο Ουρντανγκαρίν και ο πρών συνεργάτης του, Ντιέγκο Τόρες, ως επικεφαλής μη κερδοσκοπικού οργανισμού, του Ινστιτούτου Noos, κατηγορούνται ότι εξασφάλισαν συμβάσεις από τις περιφερειακές κυβερνήσεις της Βαλένθια και των Βαλεαρίδων Νήσων, χωρίς προσφορά, χρησιμοποιώντας την επιρροή του Ουρντανγκαρίν.

Ο ίδιος έφτασε χθες αεροπορικώς από τη Γενεύη, όπου η οικογένεια διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Οι δικαστικές Αρχές του είχαν δώσει προθεσμία πέντε ημερών για να επιλέξει τη φυλακή της προτίμησής του μετά την απόρριψη την περασμένη Τετάρτη από το Ανώτατο Δικαστήριο της έφεσής του.

Η Ινφάντα Κριστίνα και ο Ινιάκι Ουρντανγκαρίν παντρεύτηκαν στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 1997 και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια η οικογένεια ζει στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ