Η Κατερίνα Γερονικολού θα υποδυθεί τον ρόλο που έπαιξε η Αλίκη στο «Χτυποκάρδια στο θρανίο» - Τι απαντά στους επικριτές της

Η θεατρική παράσταση θα ανέβει την επόμενη σεζόν.

Τη «Λίζα Πετροβασίλη», τον ρόλο που υποδύθηκε κι η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» (1963), θα κληθεί να ενσαρκώσει, στο θέατρο, την επόμενη σεζόν, η Κατερίνα Γερονικολού.

Η γλυκιά ηθοποιός τονίζει πως πως τη «Λίζα Πετροβασίλη» θα την αντιμετωπίσει ως έναν ρόλο-πρόκληση κι όχι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με την εταιρεία Θεατρικές Σκηνές. Η πρόταση μου έγινε από το θεατρικό επιχειρηματία Γιάννη Κεντ, καθώς η παράσταση ήταν καθαρά μια δική του ιδέα. Στη συνέχεια έκανα δυο ραντεβού με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο ρόλος της "Λίζας Πετροβασίλη" είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος, όχι μόνο γιατί τον έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά γιατί είναι ένας ρόλος μιας έφηβης κοπέλας, που με την αθωότητα της ηλικίας της είναι πλημμυρισμένη από όνειρα και έρωτα για το γιατρό της. Είναι μια πρόκληση για μένα και συνάμα μια ευθύνη, καθώς η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ ξανά ύστερα από το 1962, οπότε αυτό από μόνο του σου δίνει το έναυσμα να δώσεις ό,τι έχεις καλλιτεχνικά» δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό «People».

Η Κατερίνα Γερονικολού, επίσης, ανέφερε: «Έχω δύο όπλα: τη σκληρή δουλειά που θα κάνω ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και τους συντελεστές με τους οποίους συνεργάζομαι. Οποιαδήποτε κριτική έρθει με καλή πρόθεση είμαι έτοιμη να τη δεχτώ. Εγώ τη "Λίζα Πετροβασίλη" θα την αντιμετωπίσω σαν ρόλο και όχι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ