5 συμβουλές για να εξελίξεις τη σχέση σου

Είτε είσαι μαζί με τον σύντροφό σου εδώ και έξι μήνες, είτε είσαι παντρεμένη τα τελευταία 5 χρόνια, οι σχέσεις δημιουργούνται από την θέλησή μας για δέσμευση και συνεχίζονται λόγω αμοιβαίου σεβασμού και προσπάθειας.

Θεωρώντας όμως ότι η σύνδεση που έχετε μεταξύ σας είναι ξεχωριστή – με αποτέλεσμα να μην καταβάλεις οποιαδήποτε προσπάθεια, κάθε άλλο παρά εξελίσσεις την σχέση σου.

Αν και κάθε σχέση είναι διαφορετική, καμιά δεν είναι τέλεια και πάντα υπάρχει περιθώρια εξέλιξης. Υπάρχουν πάντα ιδέες για να βελτιώσετε τον δεσμό σας και, μέσα από αυτόν, να γίνετε και οι δύο καλύτεροι σύντροφοι, φίλοι και άνθρωποι.

Μάθε κάτι καινούργιο από τον σύντροφό σου
Η επικοινωνία είναι ο καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας για κάθε σχέση. Είναι ωραίο να ρωτάς πώς ήταν η μέρα του συντρόφου σου, αλλά είναι βαρετό όταν ρωτάς ξανά και ξανά. Εξελίξτε τις συζητήσεις σας θέτοντας κάτι πιο συγκεκριμένο σαν θέμα. Έτσι, αποφεύγετε να πέσετε σε ρουτίνα και θα αρχίσετε να κάνετε πιο ουσιαστικές συζητήσεις, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Όρισε ένα μηνιαίο ραντεβού
Μεταξύ των απαιτητικών χρονοδιαγραμμάτων και των ασταμάτητων ευθυνών, ο πιο αλάνθαστος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι διαθέτετε χρόνο ο ένας για τον άλλον είναι να ορίσετε ένα μηνιαίο ραντεβού αφιερωμένο αποκλειστικά σε εσάς τους δύο. Για ένα καφέ, μια απλή κουβέντα, ένα γεύμα, ένα σινεμά, μια βόλτα στο βουνό, μια ερωτική βραδιά σε ένα ξενοδοχείο, μια έξοδο στα μπαρ…

Δείξε την εκτίμησή σου
Η άνεση που δημιουργεί μια σχέση είναι ο λόγος που τείνουμε να παραβλέπουμε τι κάνουν οι σύντροφοί μας για μας και να αντιμετωπίζουν τις πράξεις καλοσύνης τους ως κάτι δεδομένο. Στην πραγματικότητα, ο σύντροφός σου δεν είναι υποχρεωμένος να σου αγοράσει την αγαπημένη σου γεύση παγωτό ούτε να σου πληρώσει τον λογαριασμό τηλεφώνου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκφράζεις την εκτίμησή σου απέναντί στο πρόσωπό του.

Άφησε πίσω το παρελθόν
Κάτι που συμβαίνει στο παρελθόν δεν μένει πάντα εκεί και είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε μια σχέση όταν σκεφτόμαστε ακόμα τι συνέβη μεταξύ μας σε μία άλλη περίοδο. Αν αναφέρεστε συνέχεια σε περιστατικά του παρελθόντος, ίσως να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εξετάσετε το γιατί. Τι είναι αυτό που δεν συγχωρείτε; Εστιάζοντας στα συναισθήματα, θα βρείτε πιθανότατα και τι είναι αυτό που σας ενοχλεί ώστε να προχωρήσετε.

Βρες χρόνο για να εστιάσεις στον εαυτό σου
Το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας σχετίζεται με το πώς θα ενεργήσουμε σε μια σχέση – για παράδειγμα, αν είσαι ανασφαλής, θα αναζητάς τη διασφάλιση της σχέσης σου. Για να αποφύγεις τυχόν τοξικές συμπεριφορές, είναι σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Επένδυσε σε ένα νέο χόμπι, ενίσχυσες τις φιλικές σου σχέσεις και ακολούθησε τα βήματα για να ανακαλύψεις ποιος είσαι ως άτομο. Αν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, γιατί να μην το κάνει ο σύντροφός σου;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ