Το Μουντιάλ 2026 θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό - Ποιος ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ

Η κοινή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού υπερίσχυσε εκείνης του Μαρόκου κι έτσι οι τρεις χώρες της Βόρειας Αμερικής, όπως αποφασίσθηκε σήμερα (13/06) στη Μόσχα, θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2026.

Η πρόσφατη διένεξη μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, μετά τη Σύνοδο των G7, δεν επισκίασε την υποψηφιότητα.

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε επιστολή στον επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην οποία -σύμφωνα με τους «New York Times»- έδινε διαβεβαιώσεις τόσο για την επιτυχή διοργάνωση του Μουντιάλ 2026 όσο και για την απρόσκοπτη υποδοχή ξένων φιλάθλων μιας κι η αμερικανική πολιτική σχετικά με την παραχώρηση βίζας έχει αυστηροποιηθεί.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στην επιστολή του τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Μουντιάλ 1994, των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα (1996) και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι (2002) για να ενισχύσει την υποψηφιότητα ΗΠΑ - Καναδά - Μεξικού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ