Κρατηθείτε! 82 εκατ. δολάρια ήταν το νέο εισόδημα της Ιβάνκα Τραμπ & του συζύγου της σε 1 χρόνο

Tα έσοδά αυτά προέρχονται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα προ ημερών, η Ivanka Trump, κόρη του Πλανητάρχη και ο σύζυγός της, Jared Kushner, κέρδισαν περισσότερα από 82 εκατομμύρια δολάρια, κατά την πρώτη χρονιά της προεδρίας Τραμπ, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία για την πιθανότητα της σύγκρουσης συμφερόντων.

Να σημειωθεί πως τα έσοδά αυτά προέρχονται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ζευγαριού.

Μάλιστα, η Ivanka φέρεται να είχε εισόδημα 3,9 εκατ. δολάρια από μετοχές που διαθέτει στο ξενοδοχείο Trump International, καθώς και πάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική της εταιρεία.

Αν και Trump και Kushner δεν αμοίβονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ως σύμβουλοι του Προέδρου των ΗΠΑ, το γεγονός πως η περιουσία τους αυξάνεται κατακόρυφα, από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, εγείρει ανησυχίες.

(Photo: Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Τόσο η Ivanka όσο και ο σύζυγός της περιόρισαν την παρουσία τους στις διάφορες εταιρείες τους, όμως και οι δύο διατήρησαν σημαντικό μερίδιο στις εταιρείες τους --εκείνος στα κτηματομεσιτικά και εκείνη στην εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ με το όνομά της.  

Η Ivanka δήλωσε επίσης 2 εκατ. δολάρια κέρδη από την εταιρεία Trump Organisation και μια προκαταβολή 289.000 δολαρίων για το βιβλίο της, που εκδόθηκε πέρυσι, με τίτλο "Women Who Work", ενώ ο σύζυγός της δήλωσε εισόδημα μεγαλύτερο των 5 εκατ. δολαρίων από ένα συγκρότημα κατοικιών στο Νιου Τζέρσι, όπως αναφέρει η Washington Post.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από τον Λευκό Οίκο, ενώ οι τεράστιες επιχειρηματικές επενδύσεις του ζευγαριού έχουν επανειλημμένα απασχολήσει, λόγω πιθανής παραβίασης της ηθικής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ