Επιμένει ο Ερντογάν: «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Αμετανόητος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διακαναλική συνέντευξή του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, τόνισε ότι η Τουρκία θα πάρει τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία και θα τους χρησιμοποιήσει αν παραστεί ανάγκη.

Με αυτή τη φράση του, ο Τούρκος Πρόεδρος διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν την Τουρκία να μην προχωρά στην αγορά των S-400 έτσι ώστε να μην προκληθεί ρήξη με τους Αμερικανούς σχετικά με τα F-35.

«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 μονο για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Μιλάμε για ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε; Θα εξαρτώμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Εδώ και χρόνια τους το ζητάμε και η απάντηση είναι πάντα ότι δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο. Έχουμε κουραστεί με αυτά» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: «Η Ρωσία απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική προσφορά. Είπαν ότι θα δεχθούν ακόμη και αν γίνει με συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά στα δάνεια, μας προσέφεραν επίσης αρκετά καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ