Nα πώς είναι το πρόσωπο του Θεού - Κάπως έτσι τον σκιτσάρουν όσοι τον ονειρεύονται (ΦΩΤΟ)

Εκπλήξεις στις απαντήσεις των συμμετεχόντων στη σχετική έρευνα.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας ζήτησε από 511 Αμερικανούς να «εικονογραφήσουν» το πρόσωπο του Θεού έτσι όπως το φαντάζονται.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπελεξαν, μέσα από πλειάδα προσώπων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, το πρόσωπο του Θεού που είναι πιο κοντά σε αυτό που έχουν κατά νου.

Έτσι, οι επιστήμονες συνδυάζοντας τις επιλογές, κατέληξαν στο πρόσωπο του Θεού.

Οι συμμετέχοντες φαντάζονται τον Θεό νεότερο, όχι τόσο λευκόδερμο και με αρκετά θηλυκά χαρακτηριστικά.

Οι επιλογές, όπως τόνισαν οι ερευνητές στο περιοδικό «PLoS One», σχετίζονται τόσο με την ηλικία των συμμετεχόντων όσο με τις πολιτικές πεποιθήσεις τους.

Οι νεότεροι φαντάζονται τον Θεό πιο νέο, ενώ οι Συντηρητικοί είναι πιο κοντά στη γενικευμένη εικόνα ενός γηρασμένου ανθρώπου με λευκό δέρμα.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας Κουρτ Γκρέι σχολίασε: «Η τάση των ανθρώπων να πιστεύουν σε ένα Θεό που τους μοιάζει, πηγάζει με συνέπεια από μια γενικότερη εγωκεντρική μεροληψία. Οι άνθρωποι συχνά προβάλλουν τις πεποιθήσεις τους στους άλλους και η μελέτη μας δείχνει ότι σε αυτό δεν διαφέρει ούτε η εμφάνιση του Θεού. Οι άνθρωποι πιστεύουν τελικά σε ένα Θεό που όχι μόνο σκέπτεται όπως αυτοί, αλλά μοιάζει και με αυτούς εξωτερικά».

Δείτε το πρόσωπο του Θεού βάσει της έρευνας:

(Photo: Joshua Jackson et al.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ