Να τι μπορείτε να προσέξετε όταν προσπαθείτε να κόψετε την πάνα

Το καλοκαίρι θεωρείται η ιδανική περίοδος για να βγάλετε την πάνα από το μικρό σας και κάνετε τη μετάβαση στο γιογιό ή την τουαλέτα. 

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παιδιά κόβουν την πάνα μέσα στο καλοκαίρι, ούτε ότι πρέπει να νιώσετε πίεση και άγχος για να το πετύχετε τώρα. Πιο συγκεκριμένα ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε: 

Όχι όλα μαζί: Για παράδειγμα μην προσπαθήσετε να κόψετε την πάνα όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή αν τον ίδιο καιρό μεταφέρετε το παιδί από την κούνια σε μεγαλύτερο κρεβάτι κλπ. Οι πολλές ταυτόχρονες αλλαγές θα αγχώσουν το μικρό σας κάνοντας την προσπάθεια πιο δύσκολη.

Μην του μεταδίδετε το άγχος σας: Οι περισσότερες μανούλες θέλουν να τα καταφέρουν το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το παιδί χωρίς πάνα τον παιδικό σταθμό το Σεπτέμβριο. Αν όμως το παιδί αισθάνεται πιεσμένο ή σας βλέπει συνεχώς αγχωμένη με το χρόνο, τότε οι πιθανότητες επιτυχίες μειώνονται, σύμφωνα με το mother.gr.
Το βαθμό ετοιμότητας του παιδιού: Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και πρέπει να τους σεβαστείτε. Αν το παιδί σας λέει πότε τα έκανε, αν δείχνει γενικά ενδιαφέρον για το θέμα ή αν δυσανασχετεί όταν λερώνεται, τότε είναι κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε. Αντίθετα αν δε δείχνει κανέναν ενδιαφέρον ή αν είναι πολύ μικρό τότε μάλλον είναι μάταιο να προσπαθήσετε.

Τη δική σας ψυχολογία: Αν είστε πιεσμένη με άλλα θέματα, σίγουρα δε θα μπορείτε να διαχειριστείτε με ψυχραιμία τα «ατυχηματάκια» που σίγουρα θα υπάρξουν ή την πιθανή αποτυχία του παιδιού. Γι’ αυτό κάντε στον εαυτό σας, αλλά και στο παιδί σας, τη χάρη να το αφήσετε για αργότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ