Μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη: Φτιάχνει απίθανη σαλάτα με καρότο και φέτα

Μια θρεπτικότατη σαλάτα καρότου που θα σας γεμίσει βιταμίνες και ενέργεια!

Συστατικά
5 καρότα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
1/4 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
1/4 κ.γ. γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομμάτια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βράζουμε λίγο ίσα ίσα για να μπορούμε εύκολα να τα φάμε αλλά να μην γίνουν και πολύ μαλακά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τα κόβουμε σε κάθετες πλάγιες φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι που το ζεσταίνουμε καλά στη φωτιά βάζουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε τα αρωματικά για να μυρίσουν όμορφα για 1-2 λεπτά. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα καρότα σε φέτες, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα κομμάτια της φέτας.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
Θα μπορούσαμε ακόμα πιο υγιεινά να τρίψουμε το καρότο και να μην χρειαστεί καν βράσιμο!  

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.