Σπύρος Σούλης: 7 συμβουλές για ένα υγιές και καθαρό σπίτι

Σκόνη, ρύποι, χημικές ουσίες, μικρόβια μπορούν να πλήξουν την υγεία σας. Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον…

1. Χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι, καθώς τα υπόλοιπα έχουν χημικές ουσίες οι οποίες ερεθίζουν το δέρμα, τους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον οργανισμό σας. Αντίθετα, το ξίδι, το λεμόνι και η μαγειρική σόδα απορροφούν τις οσμές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί των τοξικών αποσμητικών χώρου.

2. Καλύτερα να αλλάζετε το σγουγγάρι της κουζίνας δύο φορές το μήνα, διότι παγιδεύει επικίνδυνα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Ωστόσο, κάθε φορά που τελειώνετε τις δουλειές σας, να το καθαρίζετε με ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

3. Είναι σημαντικό να απολυμαίνετε τον κάδο των σκουπιδιών, καθώς τα μικρόβια αναπτύσσονται κάθε μέρα όλες τις ώρες μέσα σε αυτό το χώρο. Κάθε εβδομάδα να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τον σκουπιδοτενεκέ σας, ενώ καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε και ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι.

4. Αλλάζετε τις πετσέτες στο μπάνιο μετά τις τρεις χρήσεις, διότι θα έχουν γεμίσει μικρόβια που έρχονται κάθε φορά σε επαφή με το σώμα σας.


5. Πρέπει να αλλάζετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και να τοποθετείτε μια καινούργια. Είναι από τις πιο σοβαρές εστίες μόλυνσης του αέρα μέσα στο σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι οι οργανισμοί που βρίσκονται μέσα σε αυτή αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

6. Μην ξεχνάτε να αερίζετε καθημερινά το σπίτι, έστω για λίγη ώρα. Ο καθαρός αέρας είναι πολύτιμος για όλους τους χώρους του σπιτιού.

7. Η σκόνη και τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα μέσα στο χώρο, για την ακρίβεια με οτιδήποτε μεταφέρετε από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τα εισπνέετε και να προκαλείτε προβλήματα στην υγεία σας. Για αυτό, πρέπει να τα πλένετε τακτικά όλα σχεδόν τα υφάσματα που χρησιμοποιείτε, ακόμη, π.χ., τις κουβέρτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ