Ποια ταινία έγινε εισπρακτική αποτυχία για την Disney;

Το «Solo: A Star Wars Story» εξελίσσεται σε εισπρακτική αποτυχία, για τα δεδομένα πάντα μιας ταινίας Star Wars και μπορεί να αποβεί ζημιογόνα για την Disney και την Lucasfilm σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Οι εισπράξει του «Solo» δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, ενώ η παραγωγή κόστισε 250 εκατ. δολάρια και αλλά τόσα υπολογίζονται τα έξοδα προώθηση της ταινίας.

Αναλυτής της B. Rilley FBR δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι η νέα ταινία του Star Wars μπορεί να προκαλέσει ζημιά άνω των 50 εκατ. δολαρίων στην Disney και να γίνει η πρώτη ταινία της σειράς που δεν έβγαλε κέρδη από τις εισπράξεις.

Οι εισπράξεις του Solo στα αμερικανικά σινεμά υποχώρησαν κατά 65% το δεύτερο σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας, η οποία δεν προκάλεσε αίσθηση στο κατά τα άλλα φανατικό κοινό του Star Wars.

Σύμφωνα με το Boxx Office Mojo οι εισπράξεις της ταινίας παγκοσμίως φθάνουν τα 264,3 εκατ. δολάρια.

Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε ότι οι παγκόσμιες εισπράξεις του δεύτερου μέρους της νέας τριλογίας Star Wars: The Last Jedi έφθασαν τα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισπράξεις του «Star Wars Rogue One» που ήταν η πρώτη ταινία εκτός τριλογίας που προβλήθηκε στους κινηματογράφους είχαν φθάσει τα 1,06 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ