Νέο σκάνδαλο με το Facebook αποκάλυψαν οι «New York Times»: Έδινε σε Apple - Μicrosoft προσωπικά δεδομένα χρηστών

Αποκαλύψεις της εφημερίδας στοχοποιούν τεχνολογικούς κολοσσούς.

Το σκάνδαλο με τη διαρροή πληροφοριών χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «New York Times», το Facebook έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft, η Samsung κ.ά. παρέχοντάς τους πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών ακόμα κι αν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχαν απαγορεύσει κάτι τέτοιο. Αυτό αποτελεί παραβίαση διατάγματος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Facebook αποδίδει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα σε εσφαλμένη απόδοση του ενσωματωμένου συστήματος API, που επιτρέπει τη σύνδεση του hardware με τη βάση δεδομένων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ώστε η εφαρμογή να «τρέχει» απροβλημάτιστα σε φορητές συσκευές.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Ime Archibong, δήλωσε: «Στις πρώτες μέρες των smartphones, η ζήτηση για το Facebook ξεπέρασε την ικανότητά μας να δημιουργούμε εκδόσεις του προϊόντος που λειτουργούσαν σε κάθε τηλέφωνο ή λειτουργικό σύστημα. Για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, δημιουργήσαμε ένα σύνολο API που ενσωματώνονται σε συσκευές που επέτρεψαν στις εταιρείες να αναδημιουργήσουν εμπειρίες που μοιάζουν με το Facebook για τις μεμονωμένες συσκευές ή τα λειτουργικά τους συστήματα. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς των "New York Times", οι πληροφορίες των φίλων, όπως οι φωτογραφίες, ήταν προσβάσιμες μόνο όταν οι άνθρωποι αποφάσιζαν να μοιραστούν τις πληροφορίες τους με αυτούς τους φίλους».

Η Amazon κι η Samsung δεν σχολίασαν το δημοσίευμα των «New York Times» ενώ η Apple κι η Microsoft τόνισαν ότι η σχετική διασύνδεση με το API τερματίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και το 2008, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ