Κλόι Μέλας ή Χλόη Μελά: Η απόγονος του Μακεδονομάχου που με θάρρος έφερε στο φως το σεξουαλικό σκάνδαλο Φρίμαν

Το ρεπορτάζ της Χλόης Μελά κατέληξε με οκτώ γυναίκες να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση από τον Φρίμαν και οκτώ μάρτυρες να υποστηρίζουν τις καταγγελίες

Η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος του CNN, Κλόι Μέλας, δηλαδή Χλόη Μελά, είναι εκείνη που έφερε στο φως την υπόθεση του ηθοποιού Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος κατηγορείται, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος πολλών γυναικών.

Ήταν πριν καν ακόμη ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein, που οδήγησε στο παγκόσμιο κίνημα MeToo, όταν η Κλόι πήρε συνέντευξη από τον Φρίμαν και τον συμπρωταγωνιστή του Μάικλ Κέιν, με αφορμή την ταινία Going in Style.

Η δημοσιογράφος ήταν μάλιστα έξι μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί, όταν ο γνωστός ηθοποιός της έκανε διάφορα προκλητικά σχόλια, μερικά από τα οποία μάλιστα είναι καταγεγραμμένα στην κάμερα.

Η ίδια σοκαρίστηκε από το περιστατικό, όπως τόνισε μιλώντας στους New York Times, και το συζήτησε με κάποιους δικούς της ανθρώπους. Τότε, μία φίλη της της είπε πως είχε και εκείνη ακούσει κάτι για τον Φριμαν, με την 32χρονη ρεπόρτερ να ξεκινά τότε να ερευνά το θέμα.

Όταν επέστρεψε από την άδεια μητρότητας ζήτησε από τον προϊστάμενό της στο CNN την άδεια να ερευνήσει αν ο Φρίμαν έχει συμπεριφερθεί ανάρμοστα και στο παρελθόν. 

Το ρεπορτάζ της κατέληξε με οκτώ γυναίκες να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση από τον Φρίμαν και οκτώ μάρτυρες να υποστηρίζουν τις καταγγελίες.

Η Χλόη Ελισάβετ Μελά, η οποία είναι απόγονος του μακεδονομάχου Παύλου Μελά, γεννήθηκε πριν από 32 χρόνια στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στο CNN με έδρα της τη Νέα Υόρκη και καλύπτει το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Η Χλόη μεγάλωσε στην Τζόρτζια και κάποια στιγμή εγκαταστάθηκε στο Ντάλας. Η μητέρα της Ελίζαμπεθ Μέρφι-Μέλας είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ο πατέρας της Τζορτζ Μέλας αρχιτέκτονας. Η Χλόη έπαιζε κλασικό πιάνο από τα τέσσερα χρόνια της μέχρι που ξεκίνησε να σπουδάζει δημοσιογραφία στο Auburn University, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την αποφοίτησή της το 2008, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός αρχισυντάκτη στα δελτία του CNN. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με την ιστοσελίδα HollywoodLife.com, όπου τελικά πήρε τη θέση του επικεφαλής του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Η Χλόη κάλυπτε θέματα όπως συνεντεύξεις διασημοτήτων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και αποκλειστικά θέματα από τον χώρο της σόου μπίζνες.

Ακολούθησαν πολλές επαγγελματικές επιλογές κυρίως στον τηλεοπτικό χώρο. Tο 2015 έγινε το πρόσωπο της εταιρείας γυναικείων ενδυμάτων Maggy London, ενώ υπήρξε και παρουσιάστρια της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του δικτύου VH1, The Gossip Table.

H Χλόη βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του "γκουρού" των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης Μπράιαν Μάτσα, τον οποίο γνώρισε το 2012, σε ένα ραντεβού στα τυφλά, ενώ παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα σε μία ρομαντική τελετή στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει το brides.com.

Οι φωτογραφίες από τον γάμο τους και την πολυτελή δεξίωση που ακολούθησε κατέκλυσαν το Instagram. "Το φθινόπωρο του 2012 γνώρισα τον Μπράιαν Μάτσα, γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζο και γκουρού των εστιατορίων, σε ένα ραντεβού στα τυφλά. Καταλήξαμε να συναντηθούμε σε ένα από τα εστιατόριά του και η σπίθα άναψε αμέσως.

Έπειτα από τέσσερις μήνες σχέσης συγκατοικήσαμε και ύστερα από οκτώ μήνες αρραβωνιαστήκαμε. Μου έκανε πρόταση γάμου μια βροχερή καλοκαιρινή νύχτα, στις 2 Ιουλίου 2013. Γονάτησε και μου έδωσε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων. Ανοίξαμε μια σαμπάνια, διαβάσαμε ένα γράμμα από τον αδελφό του και πήραμε τηλέφωνο τους συγγενείς και τους φίλους μας...":

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ