Washington Group: Δεν βγήκε απόφαση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Δεν βρέθηκε η "χρυσή τομή" στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη χθεσινή συνεδρίαση στο περιθώριο της G7 στον Καναδά.

Ο πρώτος κύκλος των επαφών του Washington Group, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7 στον Καναδά, ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στην κρίσιμη συνάντηση του Washington Group μετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), ο Βάλντις Ντομπρόβσκις (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) ο Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ.

"Χρυσή τομή" στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν βρέθηκε και έτσι άφησαν ανοιχτό το θέμα για τις επόμενες συναντήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη διαφωνία εντοπίζεται ανάμεσα στη γερμανική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, με τους πρώτους να ζητούν «σκληρή γραμμή» και την ΕΕ να προτείνει μια «προληπτική γραμμή στήριξης».

Από την πλευρά του ΔΝΤ είχε ξεκαθαριστεί πως εάν έως τις 4 Ιουνίου δεν βρισκόταν μια συμβιβαστική λύση για το πώς η Ελλάδα θα αποκτήσει βιώσιμο χρέος στη βάση των υπολογισμών του Ταμείου, τότε το ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του, όχι διότι θεωρεί εξ ορισμού μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά διότι δεν έχει χρόνο να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που απαιτεί η έγκριση ενός προγράμματος έως τις 20 Αυγούστου, οπότε είναι ο ορίζοντας διάρκειας του «επί της αρχής» προγράμματος που ενέκρινε πέρυσι για την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ