Το νέο τολμηρό εξώφυλλό της Vogue γράφει ιστορία: Μια πριγκίπισσα με μαντήλα... στο τιμόνι (ΦΩΤΟ)

Η Αυτού Υψηλότης Χαϊφα μπιντ Αμπντουλάχ Αλ Σαούντ, η κόρη του αείμνηστο βασιλιά Αμπντουλάχ, είναι το εξώφυλλο στο τεύχος Ιουνίου της Vogue Arabia, που γιορτάζει τις πολιτιστικές αλλαγές που συμβαίνουν στο κράτος του Κόλπου.

Η πριγκίπισσα Χαϊφα, επαγγελματίας καλλιτέχνης, φωτογραφήθηκε σε ένα κομψό λευκό σύνολο που ταιριαστή μαντίλα, να κάθεται στον κάθισμα του οδηγού ενός κάμπριο αυτοκινήτου στην έρημο έξω από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η εντυπωσιακή εικόνα γιορτάζει την άρση της απαγόρευσης οδήγησης στις γυναίκες, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό, η πριγκίπισσα είπε: «Στη χώρα μας, υπάρχουν κάποιοι συντηρητικοί που φοβούνται την αλλαγή. Για πολλούς, είναι όλα όσα γνωρίζουν. Προσωπικά, υποστηρίζω αυτές τις αλλαγές με μεγάλο ενθουσιασμό.

Είναι εύκολο να σχολιάσεις τις κοινωνίες των άλλων ανθρώπων και να σκεφτείς πως η δική σου κοινωνία είναι ανώτερη, αλλά ο δυτικός κόσμος πρέπει να θυμάται ότι κάθε χώρα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Έχουμε δυνατότητες και αδυναμίες, αλλά αυτή είναι η κουλτούρα μας και είναι καλύτερο να προσπαθήσουμε να την καταλάβουμε παρά να την κρίνουμε».

Την φωτογράφηση για το περιοδικό έκανε, όπως και στην περίπτωση των αδερφών Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, ο Μπου Τζορτζ.

Η συνοδευτική συνέντευξη με την μητέρα των τριών παιδιών, προσφέρει επίσης μια σπάνια ματιά στην ιδιωτική βασιλική οικογένεια.

Η πριγκίπισσα, ένα από 30 περίπου παιδιά του βασιλιά Αμπντουλάχ, επέμεινε πως ο αείμνηστος πατέρας της ήταν όπως πολλοί άλλοι γονείς.

«Κατά κάποιον τρόπο, ο πατέρας μου ήταν σαν οποιονδήποτε άλλο πατέρα – αγαπούσε τα παιδιά του και ήταν πολύ κοντά μας» είπε. «Ήμουν κοντά του και γνωρίζοντας ότι είχε ένα ζωτικό ρόλο στη χώρα μας, με έκανε να τον σεβαστώ ακόμη περισσότερο. Ο πατέρας μου είχε ένα ρητό: ‘Προερχόμαστε από το λαό και ο λαός προέρχεται από εμάς’. Ξέραμε ότι είχαμε πολλά και πως είμαστε προνομιούχοι, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να παραμένουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί».

Η πριγκίπισσα Χαϊφα εμφανίζεται στο περιοδικό μαζί με μια σειρά από πρωτοπόρες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας από τα πεδία της μόδας, της πολιτικής και των τεχνών.

Ο διευθυντής της Vogue Arabia, Μανουέλ Αμόντ, δήλωσε: «Μια μητέρα τριών, η πριγκίπισσα αφιερώνει τη ζωή της στην οικογένειά της και στην τέχνη της. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα όταν αποφάσισε να δεχτεί την πρόσκλησή μας να μπει στο εξώφυλλο για το τεύχος Ιουνίου. Όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι της περιοχής, οι κυβερνώντες οικογένειες της Αραβίας είναι εξαιρετικά ιδιωτικές, γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη της».

Ο διευθύνων Σύμβουλος και εκδότης της Vogue Arabia, Σάσι Μένον, σχολίασε: «Η Σαουδική Αραβία και ο αραβικός κόσμος γενικά βρίσκονται εν μέσω ιστορικών αλλαγών και είμαστε ενθουσιασμένοι που τονίζουμε και γιορτάζουμε τις πολλές φωνές και τα πρόσωπα που το κάνουν αυτό πράξη».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ