Αυτές είναι οι μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις για το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με το Pinterest (φωτό)

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις στη διακόσμηση. 

Μας είναι δύσκολο να θυμηθούμε πως χαρτογραφούσαμε τα σπίτια μας πριν από την εμφάνιση του Pinterest, αλλά και πώς δημιουργούνταν οι διακοσμητικές τάσεις. Παράλληλα, οι φανατικοί της διακόσμησης αλλά και οι ίδιοι οι διακοσμητές δεν σταματάνε τα… pin!

Όπως κάθε χρόνο, το Pinterest εξέδωσε την αναφορά του για τις διακοσμητικές τάσεις και τις προτιμήσεις των χρηστών. Δείτε, λοιπόν ποιες είναι αυτές και φέρτε στον χώρο σας όσες σας αρέσουν!

Γεωμετρικά τραπεζάκια και πλακάκια: Τα γεωμετρικά σχήματα είναι στα καλύτερά τους όσον αφορά τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Τα accent τραπεζάκια με γεωμετρικά σχήματα ανέβηκαν κατά 536%, ενώ τα πλακάκια με έντονη γεωμετρία κατά 238%.

Φυτά σε… κάδρο: Φυσικά δεν μιλάμε για κανονικά φυτά, αλλά για έργα τέχνης με φυτολογικά θέματα. Όσοι από εσάς δεν έχετε ζωντανά φυτά στο σπίτι σας μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έργο τέχνης και να το καδράρετε. Αυτή η τάση έχει άνοδο στο Pinterest 396%!

Έπιπλα με κρόσσια: Τα κρόσσια μπαίνουν όλο και περισσότερο στα καθιστικά. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια με κρόσσια λειτούργησαν ως προάγγελος των επίπλων που ανέβηκαν κατά 275% και περιλαμβάνουν τα πάντα, από πολυελαίους μέχρι καναπέδες και πουφ.

Statement χαλιά: Τα χαλιά που ξεχωρίζουν ήταν πάντα από τα αγαπημένα στοιχεία των διακοσμητών, αλλά και των ιδιοκτητών. Επισήμως πλέον αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, καθώς το Pinterest δείχνει αύξηση κατά 236%.

Τσιμεντένια πλακάκια: Πρόκειται για μία τάση που δεν θα τινάξει τη… μπάνκα στον αέρα παρόλο που είναι ιδιαίτερα κομψή και εκλεπτυσμένη. Ο λόγος για τα τσιμεντένια πλακάκια που ανέβηκαν κατά 262% και θα σας χαρίσουν την αίσθηση της «πέτρας» χωρίς την ανάλογη τιμή, όπως αναφέρεται στο spirossoulis.com.

Κόκκινες αποχρώσεις: Φέτος είναι η χρονιά που θα πρέπει να κρατήσετε τα ουδέτερα χρώματα περιορισμένα και να στοχεύσετε σε δυνατά χρώματα. Ειδικά για το κόκκινο, το Pinterest δείχνει άνοδο κατά 217%. Ακολουθούν το πράσινο και το μπλε με άνοδο 209% και 139% αντίστοιχα.

(Photos: Pinterest)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ