Ο Ζινεντάν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης - Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Τσάμπιονς Λιγκ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (31/05).

Ο Γάλλος προπονητής, αφού ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του δεν σχετίζεται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε: «Έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ. Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή, αλλά είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. Χρειάζεται άλλη μεθοδολογία δουλειάς, γι' αυτό κι έλαβα αυτή την απόφαση. H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. Είναι η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή. Ο κόσμος τόσο ως προπονητή, όσο κι ως ποδοσφαιριστή με στήριξε πάντα. Αγαπώ αυτόν τον κόσμο και θέλω να τον ευχαριστήσω ακόμη μία φορά. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Ζήσαμε, κάποιες από αυτές. Για παράδειγμα, όταν υπάρχουν αποδοκιμασίες, αλλά αυτό είναι μέρος της ομάδας, έχουμε απαιτητικούς οπαδούς. Όταν έχεις δύσκολες στιγμές, πρέπει να βγεις μπροστά κι ο κόσμος το καταλαβαίνει». Επίσης, ο Γάλλος ανέφερε ότι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης γνώριζαν την απόφασή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωσε: «Ήλθε (σ.σ. ο Ζινεντίν Ζιντάν) να με δει χθες (30/5) για να μου ανακοινώσει μια απρόσμενη απόφαση, αυτός είναι που πρέπει να εξηγήσει. Είναι απρόσμενη απόφαση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη σεβαστούμε. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, για ο,τι έκανε στην ομάδα. Δεν είναι ένα αντίο. Εάν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2016 και αποχωρεί έχοντας κατακτήσει, με τη «Βασίλισσα», ένα πρωτάθλημα (2016-2017), ένα ισπανικό Supercopa (2017), τρία διαδοχικά Champions League (2016, 2017, 2018), δύο ευρωπαϊκά Super Cup (2016, 2017) και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2016, 2017).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ