Τορόντο: Δολοφονήθηκε ο Έλληνας επιχειρηματίας Μάθιου Στάικος - Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι!

Ο 37χρονος επιχειρηματίας Μάθιου Στάικος, δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο, με μια σφαίρα στο κεφάλι. 

Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, γύρω στις 23:30. Ο επιχειρηματίας πέθανε ακαριαία, αφού έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το πιθανό κίνητρο του δράστη.

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ο Μάθιου -Ματθαίος- Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Η Vleepo, είναι μία ελληνική startup που κατόρθωσε να διαγράψει μια σημαντική πορεία με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για ένα application για κινητά, το οποίο είναι η εξέλιξη των search tool και εργαλείων επικοινωνίας.

Ο Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές του δημιούργησε με τον αδελφό του την εταιρεία με την επωνυμία Torch Mobile, με γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την εταιρεία Research In Motion (RIM) κατασκευάστρια των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Ο ίδιος υπήρξε και τεχνικός διευθυντής, τεχνολογιών Web της RIM.

Ο Μάθιου λάτρευε την Ελλάδα
Ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. O πατέρας του μεγάλωσε στη Λιβαδειά.  Ο Μάθιου αποφάσισε μετά το πανεπιστήμιο, κατ’ αρχάς να μάθει τη γλώσσα. Ξεκίνησε μαθήματα και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στην Ελλάδα. «Κάποια στιγμή όταν είδα πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ σκέφτηκα πως είναι σημαντικό ο καθένας να προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό για τη χώρα. Nα δείξουμε πως δεν συμβαίνουν εκεί μόνο άσχημα πράγματα», δήλωνε στην Καθημερινή, για την απόφασή του να κάνει μια startup επιχείρηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λάρισα, στην καρδιά της κρίσης το 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ