Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. δολάρια & βραχιολάκι

Ο Γουάινστιν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για τις πράξεις του και αφέθηκε τελικά ελεύθερος, μετά από μια προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του.

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, μετά την σύλληψή του, για τον βιασμό μίας γυναίκας και τον εξαναγκασμό μίας ακόμη σε σεξουαλική πράξη.

Η εγγύηση ορίστηκε στο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά, ενώ ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός του Hollywood έχει την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

«Ο κ. Γουάινστιν δεν εμπνεύστηκε  την εφεύρεση  της “προαγωγής του καναπέ” στο Χόλυγουντ. Σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα για να αποσυρθούν οι κατηγορίες, δεν πιστεύουμε ότι βασίζονται στο Σύνταγμα, ότι στηρίζονται σε αποδείξεις και στο τέλος ο κ. Γουάινστιν θα αθωωθεί», τόνισε ο δικηγόρος του Μπεν Μπράφμαν, αποχωρώντας από το δικαστήριο, όπου πραγματοποιήθηκε μία σύντομη ακρόαση ενώπιον δικαστή του Μανχάταν, στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του Γουάινστιν.

Οι καταγγελίες κατά του 66χρονου παραγωγού έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, ενώ δημιούργησαν το παγκόσμιο κίνημα MeToo. 

Πολλές είναι οι διάσημες σταρς του Hollywood που έχουν παραδεχτεί πως δέχθηκαν σεξουαλική παρανόχληση από τον έκπτωτο-πλέον- παραγωγό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ