Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Οι εργαζόμενες μητέρες είναι καλύτερες επαγγελματίες & μητέρες!

Κάθε μητέρα γνωρίζει τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που έρχονται με την ανατροφή του παιδιού τους, όμως τα πάντα εξισορροπούνται με μαγικό τρόπο από τις καθημερινές κοινές επιτυχίες!

Πέρα, όμως, από το παιδί και τη ζωή μαζί του, η ίδια η μητρότητα είναι από μόνη της ένα… θείο δώρο, μιας και σύμφωνα με αρκετές μελέτες και μετρήσεις, οι γυναίκες που γίνονται μητέρες απολαμβάνουν ορισμένες “υπερδυνάμεις” σε διάφορους τομείς που δεν αφορούν αμιγώς την οικογένειά τους! Μία από αυτές τις… super powers είναι και οι καλύτερες επιδόσεις στον εργασιακό χώρο!

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα από το παράρτημα του St. Louis, οι μητέρες εργαζόμενες του οργανισμού αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως πιο εργατικές και παραγωγικές σε σχέση με τις άτεκνες συναδέλφους τους, ενώ οι μητέρες με περισσότερα από ένα παιδί μετρήθηκαν ως οι πιο παραγωγικές εργαζόμενες από όλους, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Για τις ανάγκες της έρευνας και της μέτρησης της παραγωγικότητας, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 10.000 ακαδημαϊκές οικονομολόγους στην 30ετή επαγγελματική πορεία τους. Και ενώ μπορεί η μελέτη να επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο εργασιακό τομέα, τα αποτελέσματα μπορούν να διευρύνουν τη γενικότερη άποψη γύρω από τις εργαζόμενες μητέρες!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ