«Σε πιάσαμε Χάρβεϊ Γουάινστιν, σε πιάσαμε»:Ανακούφιση ενθουσιασμός και δικαίωση για τα θύματα του κινηματογραφικού παραγωγού

Ο 66χρονος άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Μανχάταν

«Σε πιάσαμε Χάρβεϊ Γουάινστιν, σε πιάσαμε»...

Ανακούφιση, ελπίδα, ενθουσιασμός και δικαίωση.

Αυτές ήταν μερικές από τις αντιδράσεις από γυναίκες στο Χόλιγουντ μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του έκπτωτου κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Ο 66χρονος άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός, που κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Μανχάταν. Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα μετά την απαγγελία κατηγοριών, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε σεξ με γυναίκες παρά τη θέλησή τους και ο δικηγόρος του, ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν τόνισε ότι ο πελάτης του δήλωσε αθώος.

«Ο κος Γουάινστιν δεν εφηύρε την ‘προαγωγή του καναπέ’ στο Χόλιγουντ. Σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα για να αποσυρθούν οι κατηγορίες, δεν πιστεύουμε ότι βασίζονται στο Σύνταγμα, ότι στηρίζονται σε αποδείξεις και στο τέλος ο κος Γουάινστιν θα αθωωθεί». τόνισε ο Μπράφμαν, αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, μία από τις περισσότερες από εκατό γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter βίντεο με τη ζωντανή μετάδοση της παράδοσης του Γουάινστιν στο αστυνομικό τμήμα.

«Αυτή είναι η μόνη ταινία που τον Χάρβεϊ Γουάινστιν θα τον θυμούνται για περπάτημα ενόχου με χειροπέδες (#perpwalk), έγραψε η Αρτζέντο. «Σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα κάνει το πρώτο του βήμα στην αναπόφευκτη κάθοδο στην κόλαση»

Οι κατηγορίες στον Γουάινστιν απαγγέλθηκαν έπειτα από μια έρευνα 7 μηνών με αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν τα τελευταία τουλάχιστον 20 έτη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ