H Folli Follie αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της μετά τον "πόλεμο" των ξένων εναντίον της

Η αναστολή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.

H διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie Group στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανεστάλη, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Το αίτημα αναστολής διαπραγμάτευσης υπεβλήθη από την ίδια την εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές.

Από το άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μετοχή δεν πραγματοποιεί πράξεις. Στο τελευταίο κλείσιμο χθες ο τίτλος έκλεισε στα 4,80 ευρώ, μειωμένος 70% σε διάστημα τριών εβδομάδων, από όταν δηλαδή δημοσιοποιήθηκε το report της QCM. Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 321 εκατ. ευρώ.

Η αναστολή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Στην αγορά ήδη διατυπώνονται ερωτήματα για τον χρόνο που θα διαρκέσει αυτή η αναστολή, δεδομένου ότι ο ανεξάρτητος οικονομικός έλεγχος που πραγματοποιεί η ΕΥ θα απαιτήσει χρόνο ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και πέρα του Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας 

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία» αναφέρει η Folli Follie Group.

Ο "πόλεμος" του fund QCM στη Folli Follie- Για τι κατηγορούν οι Αμερικανοί την εταιρεία

Η Folli Follie δέχθηκε "επίθεση" από το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) το οποίο δήλωσε, στις αρχές Μαΐου, ότι ήταν short στην μετοχή της καθώς "ήταν υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα".

Παράλληλα, το fund επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και "πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630". 

Το QCM σημείωσε, επίσης, πως ανησυχούσε για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

Πιο αναλυτικά, σε παρουσίαση που έκανε το fund στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι μετά από ανάλυση των οικονομικών μεγεθών της Folli Follie, είχε ανησυχίες ότι οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν απεικόνιζαν ακριβή στοιχεία και πως η εταιρεία όδευε προς σοβαρή οικονομική δυσπραγία, με την μετοχή της να είναι υπερβολικά υπερτιμημένη.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 

"Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. 

Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ