Good news: Βρέθηκε αγοραστής για τα ακίνητα της Ελληνικής Υφαντουργίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, οι πλειστηριασμοί της Ελληνικής Υφαντουργίας συνολικής αξίας 6,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ακίνητα κατακυρώθηκαν σε τρίτο πλειοδότη. Θυμίζεται ότι η Alpha Bank έβγαλε στο «σφυρί» δύο βιομηχανικές εκτάσεις έναντι 3,1 εκατ. και 3 εκατ. ευρώ, οι οποίες ανήκαν στον επιχειρηματία Γιάννη Ακκά, σύζυγο της τηλεπαρουσιάστριας Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ο επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον μία τετραετία σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας. Στόχος του κ. Ακκά είναι να κλείσει η συμφωνία με τις τράπεζες προκειμένου να διατηρήσει ανοικτή πιστωτική γραμμή για τον όμιλο και να αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός.

Το business plan είναι η επαναλειτουργία της θυγατρικής του Ομίλου, Κλωστήρια Κιλκίς η οποία σήμερα υπολειτουργεί λόγω ελλειπούς χρηματοδότησης, αλλά και η επανεκκίνηση της μηρικής εταιρείας η οποία έχει μονάδα παραγωγής υφασμάτων στην Πέλλα και η οποία έχει αναστείλει την παραγωγική της δραστηριότητα τα τελευεταία χρόνια. 

Επίσης προβλέπεται η εκ νέου χρηματοδότηση της Ελληνικής Υφαντουργίας από τις τράπεζες, με τον βασικό μέτοχο όμως να καλείται να βάλει πρώτα το χέρι στην τσέπη, προχωρώντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την καταβολή μετρητών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ