5 τρόποι για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη!

Η εμπιστοσύνη είναι από τις πιο σημαντικές αξίες.

Με αυτήν σαν βάση, αποκτούμε γνήσια και βαθιά επικοινωνία με τους γύρω μας. Η εμπιστοσύνη προλαμβάνει και λύνει τα περισσότερα και πιο σημαντικά προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Πώς μπορούμε να την εμπνέουμε;

Να είμαστε όσο γίνεται πιο χαλαροί.
Όταν λέμε «χαλαροί» δεν εννοούμε να είμαστε σε τέτοιο βαθμό που να μας παρεξηγήσουν και να νομίζουν ότι είμαστε στον κόσμο μας κτλ. Από την άλλη, η πολλή αυστηρότητα και η υπέρμετρη επίκληση της «υπευθυνότητας», απομακρύνει τους ανθρώπους. Η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντικές όμως η εμπιστοσύνη χτίζεται μέσα από το συναίσθημα. Ας μην μοιάζουμε αμετακίνητοι και αυστηροί! Η διαλλακτικότητα είναι η αρχή της εμπιστοσύνης!

Να έχουμε χιούμορ.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο ανθρώπινο και οικείο για τους συνανθρώπους μας, που να δίνει χαρά και να φτιάχνει τη διάθεση, δείχνοντας ότι είμαστε προσηνείς και ανεκτικοί, όσο το χιούμορ. Το χιούμορ είναι η αρχή κάθε καλής γνωριμίας και όταν είναι αυθόρμητο και αυθεντικό, οδηγεί σε πολύ ισχυρές σχέσεις όπως οι φιλικές και οι ερωτικές/συντροφικές. Είναι ουσιαστικά το «πράσινο» φανάρι για να ξεκινήσει μια βαθιά εμπιστοσύνη.

Λόγος για προβλήματα και δυσκολίες.
Σε μια γνωριμία, σε έναν φιλικό καφέ με ανθρώπους που δε μας γνωρίζουν, είναι καλό να ανοίγουμε την καρδιά μας χωρίς αυτό το «άνοιγμα» να είναι άτσαλο και απότομο. Αν ακούμε πως κάποιοι άνθρωποι έχουν κάποιες δυσκολίες, δεν παριστάνουμε τους Mister Perfect…Οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται αυτούς με τους οποίους έχουν κοινά βιώματα με εκείνους και ανάμεσά τους δημιουργείται μια ταύτιση. Αντίθετα, όταν προσπαθούμε να υπερπροβάλλουμε τον εαυτό μας δείχνοντας ότι εμείς τα έχουμε καταφέρει, τότε στους γύρω μας μοιάζουμε κάτι σαν «βουνό» απόκρημνο και δύσβατο, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Αποδεικνύουμε ό,τι λέμε.
Η εμπιστοσύνη έχει σαν βασικό της συστατικό την αξιοπιστία. Ξέρετε κάποιον που να εμπιστεύεται άνθρωπο που λέει ψέματα; Όσα πούμε σε ένα τραπέζι, ειδικά αν τους περισσότερους δεν τους γνωρίζουμε, οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τα αποδείξουμε. Να έχουμε έναν λόγο ήπιο και να αποφύγουμε υπερβολές και ασυναρτησίες. Με τον τρόπο αυτόν θα δείξουμε πως είμαστε «γήινοι» και ότι δεν ανήκουμε στο είδος των ακραίων. Ταυτόχρονα, αποφεύγουμε κακές κριτικές για το άτομό μας, που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα μας. Κριτικές όπως ότι θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή, ότι είμαστε απόλυτοι ή αφοριστικοί. Προσοχή, λοιπόν, στα επιχειρήματα και στα τεκμήριά μας.

Δεν κατηγορούμε άλλους ανθρώπους.
Η πρώτη εντύπωση, μετράει πάρα πολύ, ειδικά για την εμπιστοσύνη. Αν επιθυμούμε να ανοίξει η πύλη της εμπιστοσύνης, αποφεύγουμε να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους όταν είναι απόντες. Πρώτον, δίνουμε την εικόνα του τοξικού και του αυστηρού ανθρώπου που πάντα έχει κάτι κακό να πει. Αυτό απομακρύνει τους ανθρώπους. Δεύτερον, όσοι δε μας ξέρουν σκέφτονται το εξής: «Αύριο, μπορεί να πει τα ίδια και για μένα, να με κατηγορεί σε άλλους». Αν δεν συμπαθούμε κάποιον και μας ρωτήσουν γι’ αυτόν, ας αποφύγουμε διακριτικά να τον σχολιάσουμε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ