Υδροθεραπεία παχεός εντέρου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για την υδροθεραπεία παχέως εντέρου.

Τι είναι η υδροθεραπεία παχέος εντέρου;

Ένα υγιές έντερο εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγεία και έχει χαρακτηριστεί και ως «ο δεύτερος εγκέφαλος». Αυτό το ζωτικό όργανο δεν πρέπει να παραμένει παραμελημένο καθώς  επηρέαζει σημαντικά τις σωματικές λειτουργίες. Η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου περιλαμβάνει την ασφαλή, απαλή έγχυση νερού στο παχύ έντερο. Προωθεί την εντερική ισορροπία δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την προβιοτική ανάπτυξη προστατεύοντας τη χλωρίδα του εντέρου. Στη διαδικασία δεν γίνεται χρήση χημικών ή φαρμάκων και ολόκληρη η θεραπεία είναι χαλαρωτική και αποτελεσματική.

Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των παλιών υπολειμμάτων - τοξινών και των κοπράνων ενώ παράλληλα διεγείρει τους μύες που ελέγχουν τις κινήσεις του παχέος εντέρου. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των υγιών βακτηρίων στο γαστρεντερικό  σωλήνα.

Ο τρόπος διατροφής επηρεάζει την εντερική χλωρίδα;

Αρκετές διαφορετικές μελέτες έχουν προσπαθήσει να εξετάσουν πώς οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες επηρεάζουν τα βακτήρια του εντέρου. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, για παράδειγμα, προκαλούν αύξηση ορισμένων ουσιών από βακτήρια, όπως λιποπολυσακχαρίτες . Αυτά μπορεί να αυξήσουν την εντερική διαπερατότητα και να προκαλέσουν φλεγμονή. Άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορούν να αλλάξουν τη βακτηριακή μας σύνθεση και να προκαλέσουν παχυσαρκία. Ο βαθμός στον οποίο μακροπρόθεσμα διατροφικά πρότυπα μπορούν να δημιουργήσουν αλλαγή στα βακτηρίδια του εντέρου εξακολουθεί να διερευνάται και να συζητείται.

Μπορεί η υδροθεραπεία να αποτοξινώσει το σώμα μου;

Οι ζωικές πρωτεΐνες, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το λίπος, η ζάχαρη, το στρες και η έλλειψη άσκησης μετατρέπουν το έντερο σε μια αποθήκη συσσωρευμένων τοξινών που αποδυναμώνουν το σύστημα καθαρισμού του σώματος. Το τοξικό υλικό καταλήγει να εισέρχεται στο αίμα μας και να εισχωρεί στα κύτταρα μας. Το αποτέλεσμα αυτής της  ‘’αυτο-δηλητηρίασης’’ είναι να νιώθουμε ένα μεγάλο έλλειμμα ενέργειας και να είμαστε πιο ευάλωτοι στις ασθένειες.

Πoυ θα με βοηθήσει;

Η ενέργεια σας θα τονωθεί, θα έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, το βάρος σας θα ομαλοποιηθεί, η λειτουργία της πέψης βελτιώνεται και ανακουφίζεστε από το φούσκωμα. Η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου βοηθάει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και του δίνει μια αναζωογονητική ώθηση για να αναπνεύσει και να επιτρέψει στο λεμφικό σύστημα να καθαρίσει αποτελεσματικά το σώμα σας.Η υδροθεραπεία ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπως:

  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροια
  • Ευερέθιστο έντερο
  • Φούσκωμα
  • Αέρια
  • Δυσπεψία
  • Αλλεργίες
  • Ανάπτυξη Candida
  • Δερματικά προβλήματα
  • Δυσάρεστη αναπνοή,
  • Αρθρίτιδα
  • Αϋπνίες -Πονοκεφάλους

Τι γίνεται με τα «φιλικά βακτήρια» ;

Η υδροθεραπεία εξασφαλίζει την υγιή εντερική χλωρίδα και διευκολύνει την αναπαραγωγή και τον πολλαπλασιασμό των προστατευτικών βακτηρίων.

Τα καθαρτικά θα επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα;

Τα καθαρτικά είναι ερεθιστικά για το σώμα. Ως εκ τούτου, το σώμα παράγει μια λεπτή, υδαρή ουσία που περνά μέσα από το παχύ έντερο και αφήνει πίσω τις ουσίες που χρειάζεται να αποβληθούν.

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι;

Οι θεραπείες εξαρτώνται από τους προσωπικούς σας στόχους υγείας. Παρότι θα αισθανθείτε ανακουφισμένοι από την πρώτη συνεδρία θα σας συμβουλεύαμε να επαναλάβετε τη διαδικασία. Τρεις συνεδρίες σε ένα χρονικό διάστημα 2-3 εβδομάδων θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα με μια τακτική συντήρηση μετά τις θεραπείες.Πάντα με την επίβλεψη του Ιατρού και την κλινική αξιολόγηση.

Πώς  πρέπει να προετοιμαστώ;

Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενυδατωμένοι και μη φάτε 2-3 ώρες πριν το ραντεβού σας με τον θεραπευτή. Η κατανάλωση λαχανικών 2-3 μέρες πριν τη θεραπεία θα βοηθήσει στην προετοιμασία του παχέος εντέρου. Μην πιείτε καθόλου αλκοόλ .Εξατομικευμένες οδηγίες διατροφής για πριν και μετά τη συνεδρία θα δοθούν από Υyπεύθυνο επιστήμονα διαιτολόγο μέσα από εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, εφόσον έχει προηγηθεί πλήρης εργαστηριακός έλεγχος.

Πώς θα αισθάνομαι αργότερα;

Θα αισθανθείτε ανακουφισμένοι. Μόλις το έντερο καθαριστεί καλά, τότε η διατροφή και η άσκηση θα επιδρούν αποτελεσματικότερα στο σώμα σας. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πολλά υγρά, και αποφεύγετε τα ωμά λαχανικά και την κατανάλωση κρέατος για μερικές ημέρες. Τα λαχανικά στον ατμό, τα φρούτα και οι σούπες είναι η καλύτερη επιλογή.

Υπεύθυνος προγράμματος: Mιχάλης Διγένης, Ειδικός γενικής ιατρικής – Οικογενειακός ιατρός

Επισκεφτείτε το www.evrostia-health.gr και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της υδροθεραπείας και τα ολιστικά προγράμματα υγείας και ευεξίας

Επικοινωνία: info@evrostia-health.gr, 210.6827284

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ