Οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν με εμφατικό τρόπο το Europa - Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ

Έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού τροπαίου της, η Ατλέτικο Μαδρίτης πρόσθεσε άλλο ένα στη συλλογή της.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League που διεξήχθη, το βράδυ της Τετάρτης, στη Λιόν. Η κατάκτηση του ετυρωπαϊκού τροπαίου φέρει την υπογραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», πέτυχε δύο τέρματα. Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε κι ο Κώστας Μήτρογλου.

Η Μαρσέιγ ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ, καθώς στο τέταρτο λεπτό ο Ζερμέν έχασε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ. Ύστερα, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι έτσι η ομάδα του Σιμεόνε, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, άνοιξε το σκορ στο 21'. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Ματαντά, έπειτα από το λάθος του Ανγκισά, και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 32', ο Παγέ τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε.

Οι «ροχιμπλάνκος» «σφράγισαν» τη νίκη χάρη στο δεύτερο γκολ του Γκριεζμάν, στο 49', όταν ο Γάλλος με «σκαφτό» σουτ νίκησε και πάλι τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έγινε απειλητική στο 81' όταν ο Κώστας Μήτρογλου, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά πέτυχε το δοκάρι της εστίας του Όμπλακ. Στο 89', ο Γκάμπι με ευθύβολο σουτ «έγραψε» το 3-0 κι έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αμαβί, Λουίς Γκουστάβο, Ενζιέ - Βρσάλικο

Οι ενδεκάδες:
ΜΑΡΣΕΪΓ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Οκάμπος (55΄ Ενζιέ), Σανσόν, Παγέ (32΄ Λόπες), Σαρ, Αμάβι, Λουίς Γκουστάβο, Ραμί, Τοβέν, Ζερμέν (74΄ Μήτρογλου), Ανγκισά.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χέρμαν Μπούργκος): Όμπλακ, Γοδίν, Κόκε, Γκριεζμάν (90΄ Τόρες), Σαούλ Νίγκεθ, Κορέα (87΄ Τόμας), Γκάμπι, Βρσάλικο (46΄ Χουάνφραν), Ντιέγκο Κόστα, Λούκας, Χιμένες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ