Ποια είναι τα 3 λάθη που κάνουμε και μας χαλάνε τον ύπνο;

Ένας καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε μια απαιτητική ημέρα. 

Ωστόσο, πιθανόν, συχνά να νιώθετε ότι ξυπνάτε κουρασμένοι και με πολύ χαμηλή διάθεση. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρέαζουν τον ύπνο σας και στο τέλος να τον χαλάνε με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να μην έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε.

Δείτε μερικά συχνά λάθη που κάνετε με τον ύπνο σας...

1. Κοιμάστε σε πολύ σκληρό ή μαλακό στρώμα 

Με τα πολύ σκληρά στρώματα, καταπονούνται τα βαριά μέρη του σώματος, όπως η λεκάνη, επειδή εμπο­δίζεται η κυκλοφορία του αίματος, κι έτσι ξυπνάτε κουρασμένοι. Αντίστοιχα, βέβαια, και τα υπερβολικά μαλακά στρώματα δημιουργούν καμπύλη στο σώμα, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη και οι αρθρώσεις να μην ξεκουράζονται στη φυσική τους στάση.

2. Κοιμάστε μπρούμυτα

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα όπως στην αναπνοή. Επιπλέον επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη. Αυτό έχει συχνά σαν επακόλουθο πόνους στο λαιμό και στην πλάτη. Για να βοηθήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί πραγματικά, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μασχάλη και ένα κάτω από τη λεκάνη σας, αναφέρει το baby.gr.

3. Πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι

Για να αποφύγετε δυσπεψία πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο μετά από τρεις ώρες μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Το βραδινό πρέπει να είναι ελαφρύ χωρίς πολλά λιπαρά ή μπαχαρικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ